Слънчеви системи

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Dolore dicta illo blanditiis aliquid hic recusandae molestias minima libero quidem accusantium!

Нашият партньор

Слънчеви системи

Вече повече от 20 години SONNENKRAFT, експертът за слънчеви колектори и соларни фотоволтаични системи, работят за околната среда като използват възобновяема енергия и влагат всички свои иновационни сили и страст в разработването и производството на решения, насочени към бъдещето. Благодарение на екип от учени, Зоненкрафт са новатори и пионери в областта, те успяват да намерят общия знаменател между енергийна ефективност и икономическа приложимост.

Всички компоненти на продуктите на SONNENKRAFT са перфектно адаптирани един към друг и предоставят на частни и търговски потребители отлични резултати.

SONNENKRAFT

SONNENKRAFT казват за себе си „Ние сме професионалистите на пазара за слънчеви системи и слънчева енергия“ и от какъвто и ъгъл да погледнем думите им, имат огромно основание. Изкопаемите горива са на привършване и ние в близко бъдеще ще видим, че те са изчерпани. Използването на възобновяеми източници като слънчева система, например, ни дава независимост, отплаща се многократно и помага на природата. Докато Европа вижда ренесанса в атомната енергия и се планират десетки ядрени реактори, Зоненкрафт съзнателно поемат различен път. Пътят към енергийната независимост. За нашето и за ценното бъдеще на следващите поколения.

НИЕ НАПРАВИХМЕ НЕВЪЗМОЖНОТО

Sonnenkraft SOL

Много малко фирми, като SONNENKRAFT – Австрия, могат да предложат високо-ефективен плосък селективен слънчев колектор. Дори при зимни условия и нормално слънцегреене той има почти същото поведение както през летните месеци. Sonnenkraft SKR500 не се влияе от външните температури поради добрата термоизолация и производственото ноу-хау на конструкцията и при ясно и слънчево време може да развие температури над 100 С, а ако се спре принудително циркулационната помпа на системата, температурата в панела може да се повиши до 160-170 С. SONNENKRAFT препоръчва използването на плоския колектор за отопление и топла вода, поради по-доброто съотношение надеждност-мощност/цена, отколкото при вакуум-тръбния колектор.

SOLAR MODULE 410 WP HC SILVER

  Lorem ipsum dolor sit, amet consectetur adipisicing elit. Los, minus?

  Виж Повече Вижте брошурата

  Защо и как можем да използваме слънчевата енергия?

  НЕЗАВИСИМОСТ

  Едно ефективно решение със слънчева енергия ще ви даде възможност да бъдете независими от вашия доставчик на електроенергия или да намалите значително разходите си за отопление и топла вода. Слънчевата радиация доставя на земята огромни количества енергия. Тя се приема и абсорбира като топлинна и електрическа. Топлинната енергия от слънцето се използва най-често за затопляне на вода, която участва в отоплителни инсталации или за битови нужди. Слънчевата енергия се приема и абсорбира със слънчеви панели. Те са два вида: селективни (плоски) и вакуум-тръбни. Плоският селективен панел е много популярен поради широко разпространеното си производство и по-ниската цена. При повечето производители той е с много ниска енергийна ефективност и работи добре само при силно слънцегреене и най-вече през лятото. Другият недостатък при нискокачествените панели е, че те имат само 2 – 3 години трайност, след което стават неефективни и трябва да бъдат подменени.

  Много малко фирми, като SONNENKRAFT – Австрия, могат да предложат високо-ефективен плосък селективен слънчев колектор. Дори при зимни условия и нормално слънцегреене той има почти същото поведение както през летните месеци. Sonnenkraft SKR500 Не се влияе от външните температури поради добрата термоизолация и производственото ноу-хау на конструкцията и при ясно и слънчево време може да развие температури над 100оС, а ако се спре принудително циркулационната помпа на системата, температурата в панела може да се повиши до 160-170оС. SONNENKRAFT препоръчва използването на плоския колектор за отопление и топла вода, поради по-доброто съотношение надеждност-мощност/цена, отколкото при вакуум-тръбния колектор.

  Освен за подгряване на вода слънчевата енергия може да се преобразува в електрическа. Разликата в ефективността между двете системи до момента е голяма. Ако един кв. метър плосък колектор абсорбира около 1000-1100 Вата, то един фотопанел със същата площ произвежда около 160-200 Вата енергия.

  ИКОНОМИЯ

  Икономическите въпроси винаги играят важна роля. Идеята за създаването на свой собствен БЕЗПЛАТЕН източник на отопление, топла вода и електричество е привлекателна за повечето хора. И концепцията да Ви бъдат върнати пари за енергията в излишък, която сте произвели, също не е лоша идея!

  ОКОЛНА СРЕДА

  Слънчевата енергия не генерира замърсяване и не предизвиква неудобства за околната среда.