Daikin Emura

ИЗТЪНЧЕН ДИЗАЙН И АБСОЛЮТНО КАЧЕСТВО, ОСИГУРЯВАЩИ ПРЕВЪЗХОДНА ЕФЕКТИВНОСТ И КОМФОРТ

Енергийна ефективност (до):

 

N
Най-доброто от Тюлипс

ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНА ТЕРМОПОМПА DAIKIN ALTHERMA HT 3 R32

Bluevolution R32, трето поколение термопомпи Дайкинhttp://www.daikinpress.com/pressrelease.php?c=bg&press_id=20130624JC22MBE7_bg

При разработването на VRV IV, Европейският център за развитие на Daikin предоставя цялостно решение за различните географски и климатични условия в Европа, и същевременно определя стандарт за комфорт при охлаждане и отопление. Черешката на тортата: VRV конфигураторът, който позволява опростена конфигурация и въвеждане в експлоатация. Продуктовите разработчици, инженерите Дейвид Стиин и Кевин Ампе от Европейския център за развитие на Daikin и Алейн Де Лил ментор отдел „Поддръжка“, коментират VRV IV.

В: Какво прави системата VRV IV на Daikin така революционна по отношение на енергийната ефективност?
О: Дейвид Стиин: “Повишаването на екологичното съзнание в комбинация със законодателството 20/20/20 ни вдъхнови да мислим по-нестандартно, с цел повишаване на енергийната ефективност на VRV. Един от методите, които се използват във VRV IV е променлива температура на хладилния агент. Системата автоматично регулира температурата на хладилния агент в съответствие с температурата на въздуха, за да се постигне най-висока ефективност и оптимален комфорт. Всичко това е възможно благодарение на нашата инверторна система, която гарантира оптимална сезонна ефективност, в рамките ESEER на 7,53.”

В: Как Daikin реши проблема с понижаване на температурата в режим на отопление по време на размразяване?
О: Кевин Ампе: “Както е известно, по време на режим на размразяване не се подава топлина към вътрешните тела. Освен това, топлината се абсорбира от вътрешните тела – съответно от помещението, тъй като те действат като изпарител. За да решим този проблем, ние разработихме специален контейнер за съхранение на топлина, изцяло нова функция за европейския пазар, използвайки уникален PCM – материал, който съхранява или освобождава енергия, когато променя агрегатното си състояние от твърдо към течно и обратно. Чрез интегрирането на този контейнер за съхранение на топлина в системата, VRV IV продължава да осигурява отопление, дори по време на размразяване, като не позволява температурата да падне.”

В: Как VRV конфигураторът съкращава времето за обслужване и въвеждане в експлоатация?
О: Алейн Де Лил: “До сега, въвеждането в експлоатация се извършваше на базата на умения и преценка на техника. С революционния VRV конфигуратор, настройките се правят стъпка по стъпка, използвайки софтуерна програма. Така на техниците е необходимо по-малко време, отколкото преди, за въвеждане в експлоатация!”

С новата VRV IV, Daikin подобри същината на системата VRV и създаде изцяло ново комплексно решение. За тази цел, той интегрира нови интелигентни датчици на касетата с кръгъл поток и осигури лесно управление на енергията чрез новия intelligent touch manager. Освен това, за високо ефективно подово отопление и охлаждане е предвиден ниско температурен хидробокс