Daikin Emura

ИЗТЪНЧЕН ДИЗАЙН И АБСОЛЮТНО КАЧЕСТВО, ОСИГУРЯВАЩИ ПРЕВЪЗХОДНА ЕФЕКТИВНОСТ И КОМФОРТ

Енергийна ефективност (до):

 

N
Най-доброто от Тюлипс

ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНА ТЕРМОПОМПА DAIKIN ALTHERMA HT 3 R32

Bluevolution R32, трето поколение термопомпи Дайкин 

Първият обект в България с Daikin VRV IV, изпълнен от Тюлипс ООД

 

Термопомпата VRV бе създадена в Европейският център за развитие (ЕЦР) на Daikin Europe N.V. в белгийския град Остенде. Тя е проектирана, за да посрещне изискванията на европейските сгради, както и всички възможни климатични условия в Европа. Освен това термопомпата VRV е съобразена с последното екологично законодателство касаещо продуктите, консумиращи енергия.

Успехът в налагането на VRV на европейския пазар може да бъде обяснен с трите

  • подобрения над предишното поколение, а именно:
  • технологията за променлива температура на хладилния агент;
  • непрекъснатото отопление по време на размразяване
  • VRV конфигураторът за опростено пукане в експлоатация и сервизна поддръжка.

Уникалната технология за променлива температура на хладилния агент позволява на термопомпата VRV IV да отговаря на нуждите за отопление или охлаждане като непрекъснато следи необходимия капацитет и климатичните условия. Автоматичната самонастройка означава, че системата използва само енергията, която е необходима за да покрие изискванията на топлинния товар, което води до 28% по-малко консумирана енергия както и спад на въглеродните емисии от 28%, в сравнение с предишните поколения VRV.

Ползите от тази иновативна функция бяха демонстрирани по време на тестовете на VRV IV в клон на германската модна верига в Унтерхахинг, близо до Мюнхен, Германия през 2013 г. Климатичният контрол в магазина бе първоначално бе осигуряван от 20 HP VRVIII, състояща се от две външни тела. Те бяха заменени от една 18 HP VRV IV, a останалата част на системата бе запазена. Опитът показа, че системата VRV IV консумира до 60% по-малко енергия в охлаждане и 20% по-малко енергия за отопление, в сравнение със системата VRV III – без компромис в комфорта.

Друго от техническите нововъведения при VRV IV – непрекъснатото отопление по време на размразяване, също се оказа популярно, тъй като позволява на VRV IV да поддържа комфортен вътрешен климат през цялата година, за първи път в историята на термопомпите въздух-въздух. Топлинна енергия се съхранява в уникалния акумулиращ топлина елемент във вътрешността на външното тяло. Тази енергия се използва по време на цикъла на размразяване, за да се избегне спад на температурите в помещението. Това означава, че температурите и комфортът се поддържат постоянни без прекъсване. Също така тръбопроводите и вътрешни тела не действат като изпарители и тяхната температура се поддържа постоянна.

Непрекъснато отопление по време на размразяване е основната причина, поради която френската строителна и инженерингова компания Eiffage Group избра VRV IV система при реновирането на нейните офиси в Тулуза миналата година. Тулуза има средиземноморски климат, температурите могат да паднат почти до замръзване през зимата. За Eiffage е много важно да осигурят удобството на обитателите през цялото време, като също така те планират да отдадат под наем част от сградата на други фирми.

Eiffage Energy Thermie инсталира системата между юни и септември 2013 г. Тя се състои от шест външни тела VRV IV, свързани към 62 напълно плоски касети на Daikin и четири стенни тела, обслужващи както големи помещения, така и отделни офиси, с независим контрол в различните части на сградата. Резултатът е модерна, комфортна работна среда, която също така спестява пари от сметките за енергия и намалява емисиите на CO2.

VRV конфигураторът позволява дистанционно конфигуриране на настройки, които могат да се използват на много места. По този начин конфигурирането на външните тела отнема по-малко време. Текущата поддръжка е също по-лесна, благодарение на графичния интерфейс, който позволява на инженерите да направят оценка на оперативните данни и грешки.

Daikin непрекъснато определя стандартите за контрол на климата след като за първи представи VRV технология през 1982 г. Нововъведенията, като инверторно контролирани компресори и рекуперация на топлина, повишават ефективността и комфорта и правят VRV една от най-често избираните системи за търговски сгради в Европа: около 40% от системите за VRF инсталирани в Европа са Daikin VRV системи.

С ESEER до 7,53 в режим на охлаждане, VRV IV е едно от най-ефективните съвременни решения за контрол на климата при търговски приложения и със сигурност ще бъде предпочитана система за много години напред.