Daikin Emura

ИЗТЪНЧЕН ДИЗАЙН И АБСОЛЮТНО КАЧЕСТВО, ОСИГУРЯВАЩИ ПРЕВЪЗХОДНА ЕФЕКТИВНОСТ И КОМФОРТ

Енергийна ефективност (до):

 

N
Най-доброто от Тюлипс

ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНА ТЕРМОПОМПА DAIKIN ALTHERMA HT 3 R32

Bluevolution R32, трето поколение термопомпи ДайкинDaikin пусна на пазара напълно плоска касета за търговските системи за климатичен контрол Sky Air и VRV.

Това ново вътрешно тяло на фирма Daikin предлага висока енергийна ефективност и отлични нива на комфорт в един уникален дизайн.

Смесвайки технология с дизайн – Daikin

Напълно плоската касета е първото вътрешно тяло за търговски приложения, разработено специално за европейския пазар и е резултат от сътрудничеството между Daikin и известни международни дизайнери от Агенция yellow design. Касетата Daikin е проектирана да се вписва безпроблемно в модерни интериори на търговски сгради и е първата, която напълно се интегрира в стандартен европейски таванен панел, позволяващ монтаж на осветителни тела, високоговорители и противопожарни водоразпръсквачи в съседните таванни плочи.

Налична в кристално бяло или кристално бяло и сребро, напълно плоската касета е с 4-посочно разпределение на въздуха и допълнителни интелигентни сензори, които гарантират, че тя отговаря на най-високите изисквания на конструкцията на сградата, докато доставя отличен комфорт и изключителна сезонна енергийна ефективност (до A +). Като всички системи на Daikin, напълно плоските касети са лесни за инсталиране и поддръжка, независимо от проекта. Новите тела могат да бъдат инсталирани в окачен таван с височина от само 300 мм.

Намаляване на въздействието върху околната среда – само от Daikin
На строителните инженери все по-често им се налага да проектират системи за контрол на климата, които да отговорят на все по-строгите мерки на законодателството в областта на околната среда. Напълно плоската касета, която може да се използва с високоефективни Sky Air и VRV системи на Daikin, намалява драстично използването на енергия и снижава въглеродните емисии, без да прави компромис с нивото на комфорт. Ефективността може да се подобри още повече чрез монтирането на допълнителен интелигентен сензорен комплект, който включва сензор за присъствие и подов сензор.
Сензорът за присъствие може да намали консумацията на енергия с до 27% чрез изключване на устройството, когато няма никой в стаята. Освен това сензорът настройва посоката на въздушния поток в зависимост от това къде са хората, за да поддържа нивата на комфорт и да предотврати загубата на енергия за ненужно отопление или охлаждане. Подовият сензор отчита разликата между температурата на пода и тавана и пренасочва въздушния поток, за да осигури по-равномерно разпределение на температурата.

Безшумен комфорт и качество на въздуха с Daikin

Нивото на звуково налягане от 25 dBA на напълно плоската касета я прави най-тихата на търговския пазар. В допълнение към сензорите, тя има редица автоматизирани функции, предназначени за подобряване на комфорта на обитателите. Например, качеството на въздуха е толкова важно, колкото и стайната температура и затова напълно плоската касета има усъвършенствани филтри за отстраняване на частиците прах, за да гарантира, че въздухът е чист. Освен това, специална програма дава възможност да се намали степента на влажност, без да се променя температурата.

Гъвкавост за модерни сгради
Модерните търговски сгради са проектирани да бъдат гъвкави, което позволява на бизнеса да реорганизира пространства, използвайки временни и постоянни прегради. Потребността от гъвкаво ползване на помещенията означава, че се създават временни или постоянни прегради, оставящи касетата близо до стена или в ъгъл с последващ дисбаланс на въздушния поток.
В зависимост от необходимостта четирите клапи на напълно плоската касета могат да бъдат отделно отваряни и затваряни за пренасочване на потока на въздуха, за да се възстанови оптималната ефективност, предоставяйки повишена гъвкавост на конструкцията за строителни инженери и намаляване на потенциално скъпи проблеми за собствениците на сгради, когато става дума за обновяването на сгради.

Новата напълно плоска касета на Daikin – Дизайн и Новаторски дух в едно
Със стартирането на напълно плоската касета, Daikin отново поведе по пътя в дизайна и технологията на системи за климатичен контрол. Това не е случай на формата над функцията – култовият дизайн на напълно плоската касета я прави подходяща за всяка съвременна търговска площ, без компромис по отношение на нивата на комфорт, качеството на въздуха и енергийната ефективност.
Независимо дали е част от Sky Air или VRV система Daikin, новата серия предлага на архитекти, строителни и инженерни консултанти, монтажници, собствениците на сгради и бизнеса гъвкаво и стилно решение за контрол на климата.

Бележки:

За Daikin Europe N.V.
Daikin Europe NV е основен европейски производител на климатици, термопомпи и хладилна техника, с около 5500 служители в Европа и 10-те основни производствени мощности, базирани в Белгия, Чешката република, Франция, Германия, Италия, Холандия, Турция и Великобритания.

В световен мащаб, Daikin е известен със своя новаторски подход към разработването на продукти и ненадминато качество и гъвкавост на своите интегрирани решения. С повече от 50 години опит в проектирането и производството на технологии за отопление и охлаждане, Daikin е пазарен лидер в технологията на термопомпите. Daikin Altherma и Daikin VRV са най-продаваните термопомпени системи в Европа, с над 500 000 системи, доставени до момента.

За yellow design

Yellow design е агенционна мрежа, която се намира в Кьолн, Пфорцхайм, Берлин и Токио, които предлагат пълна гама от услуги – от стратегия на марката до продуктов дизайн и разработване на продукти.

В продължение на почти 40 години, yellow design работят с международни корпорации, както и малки и средни предприятия и институции в различни сектори на икономиката. Клиенти са BMW, British American Tobacco, Lufthansa, GlaxoSmithKline, Pelikan, Hoesch, Swatch и Lindt & Sprungli. Yellow design е носител на повече от 80 международни награди за дизайн и иновации.

Sky Air – сезонно-ефективното решение

FFQ-C напълно плоските касети, с капацитет на охлаждане от 2.5 до 5.7 kW и отопление с капацитет от 3.2 до 7 kW, са предназначени да бъдат използвани със сезонните серии на Daikin – Sky Air Seasonal Smart и Seasonal Classic – за леки търговски приложения като магазини, ресторанти, офиси и сървърни помещения.

Посрещайки последните мерки на Европейското законодателство в областта на сезонните ефективности, които влязоха в сила на 1 януари 2013 г., Sky Air Daikin инверторно контролираните топлообмен и компресори имат ниска консумация на енергия, тъй като те използват само мощността, необходима, за да съответства на натоварването. В резултат на това телата работят най-ефективно при частично натоварване и така са оптимизирани да изпълняват качествено работата си в реални условия.

VRV – повишаване на ефективността за по-големи търговски приложения

Daikin предлага широка гама от напълно плоски касети за по-големи търговски приложения (FXZQ-A) за употреба с термопомпи VRV. Телата FXZQ-А с капацитет на охлаждане от 1.7 до 5.6 kW и с мощности на отопление от 1.9 до 6.3 kW могат да се възползват от VRV Daikin технологията с промяна на температурата на хладилния агент. Това осигурява 28% увеличение на сезонна ефективност и осигурява постоянен комфорт, дори и по време на размразяване.

VRV Daikin системите вече имат опростено пускане в експлоатация и поддръжка, благодарение на новия VRV конфигуратор. Този усъвършенстван софтуер позволява дистанционно конфигуриране на настройките, които могат да се използват на много места, и така е необходимо по-малко време за конфигуриране на външното тяло. Активната поддръжка е по-лесна, благодарение на графичния интерфейс, който позволява на инженерите да преценят оперативни данни и грешки.