Daikin Emura

ИЗТЪНЧЕН ДИЗАЙН И АБСОЛЮТНО КАЧЕСТВО, ОСИГУРЯВАЩИ ПРЕВЪЗХОДНА ЕФЕКТИВНОСТ И КОМФОРТ

Енергийна ефективност (до):

 

N
Най-доброто от Тюлипс

ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНА ТЕРМОПОМПА DAIKIN ALTHERMA HT 3 R32

Bluevolution R32, трето поколение термопомпи ДайкинБрун ам Гебирге, октомври – ноември 2013 г. Daikin лансира на пазара първата в Европа термопомпа въздух-въздух, която работи с екологичния хладилен агент R32. Хладилният агент R32 е това, което направи Ururu Sarara най-ефективната термопомпа в своя клас на пазара. Ururu Sarara е първата в света термопомпена система, съчетаваща охлаждане, отопление, пречистване на въздуха, вентилация, овлажняване и премахване на влажността. На японски Ururu значи овлажняване и Sarara значи изсушаване. За съвременния си дизайн Ururu Sarara спечели престижната награда Red Dot Design Award.

Хладилният агент R32 е това, което направи Ururu Sarara най-ефективната термопомпа в своя клас на пазара.

Автоматизираното почистване на филтрите, наред с другите нови функции, позволява намаляване с 25% на консумираната енергия. Филтрите се почистват ежедневно, като всички прахови частици се събират в контейнер във вътрешното тяло и по този начин се запазва разпределението на въздуха в постоянни нива.
Чрез аеродинамичните жалузи въздушната струя се разпределя, така че да създаде приятен климат в помещението. Въздухът се засмуква от пода и се насочва към тавана, като така въздушната струя достига до най-отдалечените ъгли. Новият сензор “Интелигентно око” помага за отклоняване на въздушната струя от хората в стаята. Ако за 20 минути сензорът не засече движение се включва икономичен режим на работа, който намалява енергийната консумация.

Влажността на въздуха е решаващ фактор за комфортната обстановка в стаята. Функцията за изсушаване на Ururu Sarara премахва влажността без да променя температурата в стаята. Когато е в режим на овлажняване климатичното тяло извлича влага отвън и я вкарва в стаята. С цел подобряване на чистотата на въздуха всички модели са оборудвани с филтър, който абсорбира микроскопичните прашинки, премахва миризмата, а също така и потенциалните причинители на алергии.

Благодарение на своя дизайн, вдъхновен от японско ветрило и с белия си цвят, Ururu Sarara успява да се впише във всяка стая. Наградата Red Dot Design Award е признание за невероятния дизайн на нашия продукт. Оценяващите експерти се произнесоха: “Ветрилообразният дизайн, както и избора на бял цвят придават на продукта естествено и внушително присъствие, допълнено от новаторската технология”. Конкурсът съществува от 1954 година, а наградата “Red Dot” е международно признание за качество.
Продуктът Ururu Sarara е наличен във типоразмери съответно 25, 35 и 50.

Ползи от хладилния агент R32.

Чрез използването на хладилния агент R32, продуктовата линия Ururu Sarara постига Seasonal Energy Efficiency Ratio (SEER) до 9,54 (А+++) и Seasonal Coefficient of Performance (SCOP)до 5,9 (А+++). Друго предимство на хладилния агент R32 над R410А е ниския потенциал на глобално затопляне (GWP) от 675, което е с 68% под R410A. Благодарение на това Ururu Sarara може да се похвали с много ниско влияние върху околната среда.

С над 50 години опит в областта на проучване и разработка на климатици и термопомпени системи, името Daikin e широко известно с новаторския си подход. Заради посвещението си към грижата за околната среда Daikin се стреми към разработването на системи, все по-щадящи околната среда и същевременно осигуряващи висок комфорт. В този контекст, използвания хладилен агент е решаващ фактор за увеличаване на енергийната ефективност и за намаляване ефекта на глобално затопляне.

Daikin работи с широка гама от различни хладилни агенти избирайки винаги най-подходящия за конкретното приложение. Когато се избира хладилен агент се взима под внимание Life Cycle Climate Performance (Въздействие върху климата по време на целия жизнен цикъл -LCCP) на продукта. Той се основава не само на GWP на директните емисии на хладилните агенти, но също на цялостната енергийна консумация през цикъла на климатизация/термопомпа. Това изгражда цялостна картина на влиянието върху глобалното затопляне на всяка една климатична или термопомпена система.

Еднокомпонентният хладилен агент R32 е най-подходящ за климатични и термопомпени сплит системи. В отопление и охлаждане R32 показва оптимална производителност и има най-ниски емисии (директни и индиректни) през целия жизнен цикъл (вж. диаграмата). Продукти, ползващи R32 показват по-висока ефективност в частично и пълно натоварване, сравнени с тези ползващи R410A. Освен това на климатика е необходимо по-малко количество от хладилния агент.