Daikin Emura

ИЗТЪНЧЕН ДИЗАЙН И АБСОЛЮТНО КАЧЕСТВО, ОСИГУРЯВАЩИ ПРЕВЪЗХОДНА ЕФЕКТИВНОСТ И КОМФОРТ

Енергийна ефективност (до):

 

N
Най-доброто от Тюлипс

ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНА ТЕРМОПОМПА DAIKIN ALTHERMA HT 3 R32

Bluevolution R32, трето поколение термопомпи Дайкин5 години ТЮЛИПС и семинар на тема “Иновации в отоплението и климатизацията с Daikin Altherma и VRV”

На 28 Февруари 2013 година в гр. Банско Тюлипс проведе годишния си семинар, който обобщи резултатите през изминалата година и даде насоки на екипа и партньорите си за бъдещото развитие и стратегия на база новостите в продуктовото портфолио на основните си партньори:

Daikin термопомпи Altherma за отопление, охлаждане и БГВ, VRV и чилърни технологии, Multitubo система от тръби и фитинги за отопление и водопровод и Global алуминиеви радиатори и лири и аксесоари за отоплителни инсталации.

Участници в семинара бяха партньори на Тюлипс от София и цялата страна – Пловдив, Варна, Свиленград, Плевен, Сливен, Нова Загора, Кюстендил и др, архитекти, проектанти и изпълнители.

В програмата на събитието присъстваха следните теми:

  • НОВО 4-то поколение Daikin Altherma – характеристики и приложение за отопление, охлаждане и БГВ: Daikin Altherma LТ, Altherma HT и Altherma Flex Type – за апартаментни и многофамилни жилища;
  • Daikin VRV IV– Иновация в системите с променлив дебит на хладилния агент за отопление, охлаждане и БГВ на административни сгради и хотели, за повече икономия, комфорт и гъвкавост в избора на индивидуален комфорт;
  • Daikin Инверторни мини-чилъри 16 – 75 kW;
  • MULTITUBO – Система от многослойни тръби и фитинги за изграждане на вътрешни инсталации за отопление и водопровод. Нова патентована система за монтаж на полиетиленови тръби с алуминий и полиетиленови фитинги. Фирма Multitubo e иноватор с най-дълъг опит в производството на този вид тръбни системи;
  • GLOBAL – Aлуминиеви радиатори НОМЕР 1 за България. Модерен дизайн, безупречно качество и 100% надеждност.

Наши гости бяха мениджъри от западните компании, които са отговорни за развитието на нашия пазар – Михаел Хаас от фирма Дайкин и Марко Так от фирма Мултитубо. Участниците в семинара имаха възможност да зададат и обсъдят с тях въпроси, които ги вълнуват и да намерят решение на конкретни казуси.

Тъй като винаги се стремим да показваме пътя на успеха и да вдъхновяваме нашите партньори и сътрудници, семинарът имаше и практическа насоченост с цел да бъдем максимално полезни. Желанието ни бе да споделим нашия опит, както и да почерпим нови идеи от публиката, в чието лице бяха специалисти, проектанти, архитекти, изпълнители и търговци на продуктите на Тюлипс.

Специалист от проектантския отдел на фирмата, Ивайло Стоилов, представи подробно изложение на два наши обекти, изпълнени с термопомпи Дайкин Алтерма, подово отопление, радиатори и вентилаторни конвектори Дайкин. Изложението включваше целия процес на работа – от проекта до въвеждането на инсталацията в работен режим. По време на презентацията направихме и демонстрация на софтуера на Дайкин за индивидуален подбор на термопомпа и подробни данни за разхода на инсталацията по време на експлоатация. Програмата дава данни за работата на термопомпата по разнообразни показатели: разход на ел. енергия по месеци в сравнение с другите горива през годината, отделяне на СО2 емисии, диапазон на работа на дневна и нощна тарифа на ел. енергията, периоди на работа в режими отопление и охлаждане на машината.

След теоритичната част представителят на фирма Мултитубо – Марко Так – демонстрира иновативната технология за лепене на тръбата с алуминиева вложка Multitubo с полиетиленови фитинги на база технологията на нагряване и слепване с поялник.

След работната част Тюлипс отпразнува заедно с гостите си своята 5-та годишнина и благодари на партньорите и екипа си за успеха, който е благодарение на единните усилия и желание за напредък.