Daikin Emura

ИЗТЪНЧЕН ДИЗАЙН И АБСОЛЮТНО КАЧЕСТВО, ОСИГУРЯВАЩИ ПРЕВЪЗХОДНА ЕФЕКТИВНОСТ И КОМФОРТ

Енергийна ефективност (до):

 

N
Най-доброто от Тюлипс

ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНА ТЕРМОПОМПА DAIKIN ALTHERMA HT 3 R32

Bluevolution R32, трето поколение термопомпи ДайкинХибридната термопомпа Daikin Altherma, която замени застаряващ газов котел по време на ремонт на къща в Париж, осигури драматично намаление на разходите за собственика и увеличи цената на имота.

Когато 25-годишния газов котел в къщата на г-н Дженимо, намираща се на Perreux sur Marne, жилищно предградие на източен Париж, достига до края на жизнения си цикъл собственика имаше два избора: да го замени с нов или да потърси алтернативно решение с възобновяема енергия.
Замяната на отоплителната система е част от ремонта на двуетажна къща с обща площ от 100 м2. Целта на проекта е да намали разходите за газ и да увеличи нивото на комфорт. И задължително условие е новата система да не заема повече площ от предишната система.
След обмисляне на възможностите включващи по-скъпа високотемпературна термопомпа тип въздух – вода г-н Дженимо се спира на ново решение с възобновяема топлина, а именно хибридната термопомпа Daikin Altherma.

Хибридна термопомпа Дайкин Алтерма

Хибридната термопомпа Daikin Altherma тяло

Хибридната термопомпа Daikin Altherma снимка 3

Pешението съчетава високоефективен газов кондензен котел и термопомпа тип въздух – вода и създава високо енергийно и ценово ефективна жилищна система за отопление и топла вода – перфектно решение за замяна на газов котел.
Хибридната термопомпа достига висока енергийна ефективност, благодарение на една от най-ефективните инверторно управлявани термопомпи тип въздух-вода на пазара (COP до 5,04 при температура на водата 35°C, delta-T от 5000 и външна температура 7°C) и високоефективния газов кондензен котел.
Дори годишната енергийна ефективност достига с 35% повече, сравнена с отделен газов кондензен котел, който се счита за най-ефективната система за замяна налична на пазара.
Хибридната система е в състояние да поддържа уют дори и в стари и с традиционна изолация домове, при температура на водата до 80°C и може да се свърже директно с вече съществуващи чугунени радиатори.
Изискванията на г-н Дженимо за минимални промени в къщата, бяха постигнати чрез запазване на вече съществуващата система от тръби и инсталиране на компактното вътрешно тяло в същото помещение, където се е намирал предишния газов котел. Всички връзки са лесно достъпни, правейки вътрешното тяло лесно за поддръжка и въвеждане в употреба. Дори газовият котел може да се въведе в употреба преди външното тяло – термопомпа, така се случва и в този проект.
Хибридната термопомпа Daikin Altherma има два режима на работа: екологичен и икономичен. В екологичен режим системата ограничава емисиите на въглероден двуокис. В икономичен режим интелигентният контролер автоматично търси най-икономичните оперативни условия за ниски разходи, на базата на цени за електричество и газ, ефективност на термопомпата и топлинно натоварване.
При достатъчно високи температури на външната среда, термопомпата успява да покрие топлинните нужди сама. При понижаване на околната температура, газовият котел се включва в помощ на термопомпата, като само в най-студените дни термопомпата се изключва, защото вече не е ценово ефективна.
В хибриден режим горещата вода се подгрява от термопомпата, намалявайки енергопотреблението на газовия котел. Увеличението на ефективността в сравнение с класически газов котел води до намаляване на енергопотреблението. В продължение на цялата година повече от 70% от енергията за отоплението се осигурява от термопомпата – самостоятелно или в комбинация с газовия котел.
Кондензният котел в хибридната термопомпена система Altherma може да се конфигурира като кондензен комбиниран котел, осигурявайки незабавна топла вода, или, както в къщата в Париж, като система с кондензен котел, който да зарежда отделен резервоар за гореща вода.

Господин Дженимо заяви:

„Новата система драматично намали сметките за газ на дома ни с две трети в сравнение с предишната система. Преди това плащахме 700 евро годишно за газ, сега разходите ни са сведени до 200 евро за газ и 60 евро за електричество. Възхитен съм от факта, че къщата е уютно топла и има обилно количество гореща вода. Хибридната система подобри енергийната оценка на къщата, което би привлякло повече купувачи“

Хибридната термопомпа Daikin Altherma обединява най-доброто от две вече доказали се технологии и е едно от най-достъпните решения с възобновяем енергиен ресурс. Считана е за технология изпреварила времето си: екологична, в състояние да се справи с усложненията на енергийния микс и предлагането, като остава лесна за работа и осигурява комфорт за крайните потребители.

Използвано оборудване:

1 x EVLQ08CV3 Хибридно външно тяло
1 x EHYKOMB33AA газов модул
1 x EHYHBH08AV3 термопомпен модул