Daikin Emura

ИЗТЪНЧЕН ДИЗАЙН И АБСОЛЮТНО КАЧЕСТВО, ОСИГУРЯВАЩИ ПРЕВЪЗХОДНА ЕФЕКТИВНОСТ И КОМФОРТ

Енергийна ефективност (до):

 

N
Най-доброто от Тюлипс

ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНА ТЕРМОПОМПА DAIKIN ALTHERMA HT 3 R32

Bluevolution R32, трето поколение термопомпи ДайкинФирма Тюлипс предоставя на нашия пазар да се възползва и от най-новите предимствата на Дайкин Хибрид /Термопомпа + газов кондензен котел/. След професионалното сервизно обучение в Дайкин – Белгия, специалистите от Тюлипс са в готовност да реализират тази новост у нас и първата продажба на Altherma Hybrid вече е налице.

Daikin Altherma хибридна термопомпа се управлява от интелигентна хибридна логика, която автоматично избира най-рентабилния режим на отопление по всяко време на деня или нощта, целогодишно. То взема предвид външните температури и нуждата от вътрешна топлина и топла вода, както и относителната цена на природния газ и електроенергията.
Собствениците и наемателите трябва да въведат актуалните енергийни тарифи, така че интелигентната хибридна логика може да определи най-икономичния режима на работа. Това максимизира използването на термопомпата толкова дълго, колкото това е по-рентабилно, вместо да се използва газовия котел.
Термопомпа Daikin Altherma – хибрид е идеална за директна подмяна на съществуващи газови и котли, като няма нужда да се подменят съществуващите радиатори и тръби.

Хибридът е най-подходящ за имоти с топлинни товари до 27kW.

По всяко време, смарт-логиката избира един от четирите налични режима на работа, за да се гарантира най-икономично изпълнение.

  1.   Само Термопомпа: идеално решение при умерени температури. Топлинна мощност и ефективност на помпата е достатъчно висока, за да задоволи целите нужди.
  2.   Първи хибриден режим: когато външната температура падне. Ефективността на термопомпата спада, но продължава да работи, а котелът осигурява допълнителна топлина се изисква
  3.   Втори хибриден режим: когато външната температура падне повече и ефективността на термопомпата намалява. Контролира се скоростта на потока, което повдига ефективността на термопомпата възможно най-дълго, преди да преминат изцяло в режим на котела.
  4.   Само котел: Когато външната температура е много ниска, а изискването за температура в система е най-висока. При тези условия, помпата е по-нерентабилна, така че работи само котелът.