Daikin Emura

ИЗТЪНЧЕН ДИЗАЙН И АБСОЛЮТНО КАЧЕСТВО, ОСИГУРЯВАЩИ ПРЕВЪЗХОДНА ЕФЕКТИВНОСТ И КОМФОРТ

Енергийна ефективност (до):

 

N
Най-доброто от Тюлипс

ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНА ТЕРМОПОМПА DAIKIN ALTHERMA HT 3 R32

Bluevolution R32, трето поколение термопомпи ДайкинСистема Daikin Altherma – слънчева енергия

Слънчевите колектори на Daikin са отличени със сертификат на Solar Keymark

Сертификатът на Keymark е признат в цяла Европа и помага на потребителите при избора на качествени слънчеви колектори. В повечето европейски държави това сертифициране дори е задължително, за да се получи право на субсидиране.

ALTHERMA DAIKIN ПРЕДОСТАВЯ ДОПЪЛНИТЕЛЕН КОМФОРТ

1/ БИТОВ ВОДОНАГРЕВАТЕЛ: ЗА НИСКО ЕНЕРГИЙНО ПОТРЕБЛЕНИЕ

Високата температура на водата, осигурявана от системата Daikin Altherma, е много подходяща при загряване на вода за битови нужди, без да се използва допълнителен електрически нагревател. Водата се загрява бързо, което означава, че може да се използват бойлери с по-малък обем. Най-подходящ за четиричленно семейство е стандартният водонагревател (EKHTS200A). Предлагат се и бойлери с вместимост от 260 литра, ако се нуждаете от повече гореща вода.

2/ ПОТРЕБИТЕЛСКИ ИНТЕРФЕЙС

С потребителския интерфейс на системата Daikin Altherma желаната температура може да се регулира лесно, бързо и удобно. Той позволява по-точно измерване и може да регулира температурата още по-прецизно и енергийно ефективно, тъй като стандартният потребителски интерфейс може директно да се използва като стаен термостат. Той осъществява постоянна връзка с термопомпата и позволява пълно използване на инверторния принцип. Това води до плавна работа на компресора, по-малко цикли на включване/ изключване, което удължава експлоатационния живот на компресора и по-висока ефективност на системата при по-ниски експлоатационни разходи.

3/ ОТОПЛЕНИЕ И ГОРЕЩА ВОДА ЗА БИТОВИ НУЖДИ СЪС СЛЪНЧЕВА ЕНЕРГИЯ

Високотемпературната система Daikin Altherma може да използва слънчева енергия при загряването на вода за битови нужди и в зависимост от типа водонагревател – за отопление с помощта на слънчева конвекция.

Ако слънчевата топлина няма да се използва в момента, специалният водонагревател (EKHWP) може до едно денонощие да съхранява голямо количество гореща вода, която впоследствие да се използва за битови нужди или за отопление.