Daikin Emura

ИЗТЪНЧЕН ДИЗАЙН И АБСОЛЮТНО КАЧЕСТВО, ОСИГУРЯВАЩИ ПРЕВЪЗХОДНА ЕФЕКТИВНОСТ И КОМФОРТ

Енергийна ефективност (до):

 

N
Най-доброто от Тюлипс

ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНА ТЕРМОПОМПА DAIKIN ALTHERMA HT 3 R32

Bluevolution R32, трето поколение термопомпи ДайкинПелети – експертите са на мнение, че една печка/камина на пелети спестява до 40% повече от традиционната система за отопление. За да се справят с кризата, много семейства са решили да започнат да използват пелети.

Наистина ли си струва отоплението е пелети?

Ако до преди няколко години с пелети се отопляваха само един малък процент от семействата и то предимно живеещи в планината, то днес за отопление с пелти избират все по – голям процент от българските семейства. В резултат на което цената на пелети е скочила двойно, но все пак отоплението с пелети, остава по-ниско в сравнение с други отоплителни системи.

Като се има предвид, че тази статия ще направим сравнение, чисто икономическо на по – често използваните за отопление горива и към относителната цена за единица мярка. Тук е нужно да споменем, че цената на пелети и тази на горивата намалява, ако си купите големи количества, има възможност да се спести допълнително 10% върху разхода за отопление на вашия дом.

 

ГОРИВО Цена в лева (с включен ДДС )
ПЕЛЕТИ 0,46 / кг
МЕТАН 1.67 / кубичен метър
ГАЗ 1.30 / л
DIESEL 2.66 / л
ДЪРВО 0,48 / кг

 

Въпреки че цената на дървата за огрев е определено по-ниска от тази на пелети , трябва да обърнем внимание на няколко факта: добива на пелети определено превъзхожда добива на дърва, най-малко с 10%. Ако добавим към това и факта, че камините с пелети ги програмираме веднъж и няма нужда от допълнителна поддръжка, за да бъде уютно и топло в дома ви. Изборът на пелети е почти задължителен. Вижте описанието и характеристиките на пелети !

И все пак има хора, които продължават да изберете дървата за огрев, просто за удоволствието от собственоръчното запалване на огън или за пригитвяне на храна.

В таблицата по-горе на цената на природния газ, пропан-бутан и дизелово гориво са изчислени без фиксирани разходи, които ще бъдат добавени в сметката на всеки два месеца, и чиято стойност възлиза на около 30% от общата сметка.

Тези съображения наклоняват везните в полза на пелети … а вие какво мислите?