Daikin Emura

ИЗТЪНЧЕН ДИЗАЙН И АБСОЛЮТНО КАЧЕСТВО, ОСИГУРЯВАЩИ ПРЕВЪЗХОДНА ЕФЕКТИВНОСТ И КОМФОРТ

Енергийна ефективност (до):

 

N
Най-доброто от Тюлипс

ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНА ТЕРМОПОМПА DAIKIN ALTHERMA HT 3 R32

Bluevolution R32, трето поколение термопомпи ДайкинЕфективнaта технология въздух-вода на термопомпите Altherma е подходяща и за големи жилищни сгради

Текущите решения за отопление на жилищни сгради страдат от високи експлоатационни разходи, високо първично потребление на енергия и свързаното с това повишено ниво на емисиите на CO2, както и липсата на охлаждане. В отговор на тази нужда, Daikin представи на пазара известната вече система въздух-вода Daikin Altherma в подходящ вариант за големи жилищни сгради.

Отопление, охлаждане и битова гореща вода в една ефективна система

Серията на Daikin Altherma за жилищни сгради и колективни жилища е в състояние да предложи ефективно отопление (с висока температура на водата до 80°C), охлаждане и производство на битова гореща вода. Нейната забележителна ефективност (COP достига до 3.5) и се дължи на способността за уползотворяване на топлината, натрупана във външния въздух. Битовата гореща вода достига температура на бойлера до 70° C , а при охлаждане температурата на водата е до 5° C. Използването на тази система води до 30% намаляване на потреблението на първична енергия, 59% по-малко емисии на СО2 и 33% по-малко оперативни разходи в сравнение с инсталация с индивидуални газови котли.
[/fusion_builder_column]

Модулна система леснa за инсталиране

Едно или повече инверторни външни тела на термопомпата може да осигурят енергия за отопление или охлаждане на целия комплекс. Външните тела имат мощност от 23 и 45 kW, те извличат топлина от външния въздух и изпращат тази енергия за отделните вътрешни тела чрез хладилен агент R-410A. Може да се инсталират няколко външни тела за още по-големи мощности и площи.
Компактният вътрешен модул на термопомпата се инсталира във всяко отделно жилище. Той получава топлинна енергия от централното външно тяло, повишава температурата с вторичния каскаден цикъл на термопомпата чрез хладилен агент R-134a и осигурява загряването (или охлаждането) на водата където е необходимо – за подовото отопление, радиаторите или конвекторите. Модулът включва и допълнителен 200-литров бойлер за битова гореща вода, с температура на водата от 70° C, като е в състояние да се осигури и гореща вода в обем от 400 литра при 40° C. На разположение са два типа вътрешни тела (6 и 9 кВт), като се гарантира оптимална ефективност за всеки размер на апартаментите. Вътрешните тела се управляват също инверторно, което подобрява комфорта и ефективността на системата.

Тръбната връзка между вътрешните и външните тела е с малък диаметър в сравнение с по-големите водопроводи, необходими в други системи, както и не е необходимо наличието на комин, а това е голямо предимство и улеснение за монтажа. Изграждането по височината на тръбния път (от покрива от външното тяло до най-ниското тяло на апартамента) може да бъде изпълнено до 50 метра дължина на тръбите. Вътрешните тела са тихи (40 децибела) и са с компактни размери и подходящи за монтаж в малки помещения.

Гъвкаво управление на системата

Всеки отделен апартамент разполага с интелигентни потребителски интерфейс и допълнителни жични и безжични термостати за всяка стая. Характеристиките включват контрол на стайна температура, външна температура, температура на топлата вода за радиатори, температура на подово отопление и така се осигурява най-комфортната стайна температура в зависимост и от метеорологичните условия. За увеличаване на ефективността на системата са възможни две различни зони на температурата на водата, например да се захрани подовото отопление с по-ниска температура и с по-висока температура – водата за радиаторите.