Daikin Emura

ИЗТЪНЧЕН ДИЗАЙН И АБСОЛЮТНО КАЧЕСТВО, ОСИГУРЯВАЩИ ПРЕВЪЗХОДНА ЕФЕКТИВНОСТ И КОМФОРТ

Енергийна ефективност (до):

 

N
Най-доброто от Тюлипс

ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНА ТЕРМОПОМПА DAIKIN ALTHERMA HT 3 R32

Bluevolution R32, трето поколение термопомпи ДайкинVAM150-250FC-daikin-tulips

daikinnew

 

Съгласно новите регламенти на ЕС за екодизайн (ЕС 1253/4-2014), които влизат в сила през януари 2016 г., всички вентилационни системи без активно охлаждане или отопление ще трябва да отговарят на минимални стандарти за енергийна ефективност и за етикетиране, насочени към постепенното извеждане от експлоатация на всички неефективни системи и повишаване на ефективността на продукти, свързани с енергопотреблението.
Като изпреварва новото законодателство, Daikin обяви пускането на пазара на своята нова серия FC, която е напълно съвместима с изискванията на ЕС 1253/4-2014. Добавянето на новата серия FC допълва гамата от вентилационни системи, които използват предимствата на най-новите технологии.

Идеални за приложения в търговски сгради, новите механични вентилационни агрегати използват технология за рекупериране на топлината, за да увеличат енергийната ефективност, като рекуперира до 80% от топлинната енергия на отработения въздух. Отпадната енергия се използва за повторно затопляне на постъпващия свеж въздух до стайна температура. Изследване на качеството на въздуха в офисите, проведено от Harvard T.H.Chan – Училище за обществено здраве, установи, че хора, които работят в добре проветрени офиси с по-ниски от средните нива на замърсители на въздуха в помещенията и въглероден диоксид (CO2) постигат значително по-високи резултати на функциониране във важни области като реакция на криза или разработване на стратегия.

Още по-ефективно решение HRV

(Вентилация с рекуперация на топлина) VAM на Daikin е цялостно енергийно-ефективно решение, което автоматично установява баланс между вътрешната и външната температура и нивата на влажност с цел създаване на чиста и комфортна среда в помещенията при намалени експлоатационни разходи.

Новият модел на серията FC е снабден с ефективен правотоков електромотор на вентилатора със значително намалени изисквания за мощност на вентилатора. Нов топлообменник осигурява по-голям капацитет за топлообмен с по-малко потребление на енергия, дължащо се на намалената загуба на налягане през топлообменника, което води до подобряване на енергийната ефективност и по-ниски експлоатационни разходи.

Едно от предимствата на агрегатите VAM на Daikin в сравнение с други системи, предлагани на пазара, е използването както на латентната, така и на осезаемата топлина, което подобрява ефективността на процеса на предаване на топлина. Това поддържа температурите на комфортно ниво с минимални колебания, като същевременно намалява топлинните загуби и води до значително по-ниски експлоатационни разходи. Уникалната високоефективна хартия, използвана в агрегатите VAM осигурява ефективност на топлообменен до 80%, намалява натоварването на климатичните системи и значително съкращава на разходите за енергия.

Свободно охлаждане

Допълнителна икономия на енергия се постига благодарение на нощния режим на свободно охлаждане, когато климатичните системи са изключени. Нощният режим се активира от вградена система за управление, когато външната температура спадне под стайната температура. Тогава системата заменя топлия въздух в помещенията с по-студения свеж въздух отвън и така на практика безплатно охлажда вътрешната среда. Икономията на ежедневни експлоатационни разходи се постига от това, че когато климатичните системи се включат отново на сутринта, в режим на охлаждане натоварването е по-малко.

Оптимизирана за търговски приложения

Всяка закрита площ е различна и често крайното изпълнение на въздуховодите се различава от първоначалния план. Агрегатите VAM на Daikin автоматично избират подходящите характеристики на вентилатора, за да се поддържа оптималното подаване на свеж въздух, създават комфортна среда без течения, като същевременно пестят енергия. VAM е отлично решение за офиси с много наематели поради своята невероятна гъвкавост по отношение на времето за монтаж и разходите.

Допълнителни сензори за CO2

Ненужната вентилация също може да се избегне като се монтира допълнителен сензор за CO2, който модулира вентилаторите, когато в стаята има достатъчно свеж въздух, като гарантира правилното количество кислород и икономия на енергия. Сензорите са особено ефективни, когато използването на помещенията варира чувствително в рамките на 24 часа, с непредвидими върхови натоварвания: например в заседателни зали, търговски центрове, училища, барове и клубове.

Съответствие с новите изисквания за данни и етикетиране

Вентилационните агрегати ще бъдат категоризирани според техния капацитет за обработка на въздуха: като жилищни вентилационни агрегати (≤250 m³/h) или като нежилищни вентилационни агрегати (> 250 m³/h).

Ще се изисква енергийните етикети да се виждат за отделните жилищни вентилационни продукти, показвани в изложбени зали, по изложения, в техническата документация и при продажбата им на клиенти. В съответствие с EN308, данните както за жилищните, така и за нежилищните вентилационни агрегати трябва да се публикуват на интернет сайт със свободен достъп.

Комплексно решение

Агрегатите VAM на Daikin не само отговарят на новото законодателство на ЕС, но осигуряват и здравословна среда в помещенията, като изразходват много малко енергия. При интегриране на VAM към климатична система Sky Air или VRV, Daikin предлага комплексно решение за вашата сграда. За повече информация относно гамата въздухообработващи агрегати на Daikin, посетете:
www.daikin.bg/commercial/needs/ventilation