бул. Братя Бъкстон 85

София

Национален телефон

0700 13 677

Daikin Emura

ИЗТЪНЧЕН ДИЗАЙН И АБСОЛЮТНО КАЧЕСТВО, ОСИГУРЯВАЩИ ПРЕВЪЗХОДНА ЕФЕКТИВНОСТ И КОМФОРТ

Енергийна ефективност (до):

 

N
Най-доброто от Тюлипс

ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНА ТЕРМОПОМПА DAIKIN ALTHERMA HT 3 R32

Bluevolution R32, трето поколение термопомпи ДайкинГЕОТЕРМАЛНА ТЕРМОПОМПА DAIKIN ALTHERMA

НОВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОТОПЛЕНИЕ И ПРОИЗВОДСТВО
НА БИТОВА ГОРЕЩА ВОДА (БГВ)

 

ФАЙЛОВЕ ЗА СВАЛЯНЕ

ЗА НОВИ СГРАДИ И СМЯНА НА СЪЩЕСТВУВАЩИ КОТЛИ

Геотермалната енергия е свободен източник на енергия за отопление и битова гореща вода. Тя осигурява огромни икономии дори при най-студените климатични условия, тъй като енергията е с относително постоянна температура през цялата година.

Компактната конструкция на вътрешното тяло изисква много малко място, като същевременно прави системата много лесна и бърза за монтаж. А след въвеждане в експлоатация, нашите лесни за потребителя контролери осигуряват цялостното управление за клиентите.

КАКВО Е ГЕОТЕРМАЛНА ТЕРМОПОМПА?

Дори и в най-студените климатични условия, в земята има геотермална енергия, което води до почти постоянна температура от 10°C на дълбочина 15 метра. Тази “уловена” енергия представлява източник на топлина, който геотермалната термопомпа в основата на нашата система може да превърне в топлина за дома. С помощта на подпочвена сонда или повърхностен колектор, разположен точно под повърхността, сместа от вода и антифриз, наричана “солен разтвор” се изпомпва във веригата като среда за предаване на топлина (топлоносител). След това солният разтвор преминава в самия термопомпен агрегат, където топлината се предава на хладилен агент с ниска точка на изпарение, който се компресира за осигуряване на отопление или битова гореща вода.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ГЕОТЕРМАЛНА ТЕРМОПОМПА?

Опростеният отговор е, че тя е по-ефективна от термопомпа тип “въздух-вода”, когато средната зимна температура спадне под 3°C.
Така например, тъй като в региона на Осло повече от 70% от отоплението е необходимо когато външната температура е под 3°C, геотермалната термопомпа е най-ефективното решение, благодарение на това, че има достъп до устойчив енергиен източник, който не се влияе от външната температура.

Освен това, Daikin Altherma геотермална термопомпа има много устойчив капацитет за отопление при ниски външни температури и няма нужда от външно тяло. Това осигурява две сериозни предимства: първо, монтажът е улеснен, тъй като няма външно тяло и затова не се налага да се правят връзки за хладилен агент и второ, няма цикъл на размразяване и това увеличава общото ниво на комфорт в помещенията.Поради високата ефективност в резултат на нашата инверторна технология, Daikin Altherma геотермална термопомпа осигурява сериозно конкурентно предимство в сравнение със системите с включване и изключване, които съставляват голяма част от пазара.

ПРЕДИМСТВА НА ГЕОТЕРМАЛНА ТЕРМОПОМПА ДАЙКИН АЛТЕРМА

ВИСОКА СЕЗОННА ЕФЕКТИВНОСТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАШАТА ИНВЕРТОРНА ТЕРМОПОМПЕНА ТЕХНОЛОГИЯ;

БЪРЗ И ЛЕСЕН МОНТАЖ, ВКЛЮЧИТЕЛНО НА ВОДОСЪДЪРЖАТЕЛ ЗА БИТОВА ГОРЕЩА ВОДА;

КОМПАКТНО ВЪТРЕШНО ТЯЛО С ЕСТЕТИЧЕН ДИЗАЙН;

НОВ ПОТРЕБИТЕЛСКИ ИНТЕРФЕЙС.

Поради високата ефективност в резултат на нашата инверторна технология, Daikin Altherma геотермална термопомпа осигурява сериозно конкурентно предимство в сравнение със системите с включване и изключване, които съставляват голяма част от пазара.

ПРЕДИМСТВА НА ГЕОТЕРМАЛНА ТЕРМОПОМПА ДАЙКИН АЛТЕРМА

N

ВИСОКА СЕЗОННА ЕФЕКТИВНОСТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАШАТА ИНВЕРТОРНА ТЕРМОПОМПЕНА ТЕХНОЛОГИЯ;

N

БЪРЗ И ЛЕСЕН МОНТАЖ, ВКЛЮЧИТЕЛНО НА ВОДОСЪДЪРЖАТЕЛ ЗА БИТОВА ГОРЕЩА ВОДА;

N

КОМПАКТНО ВЪТРЕШНО ТЯЛО С ЕСТЕТИЧЕН ДИЗАЙН;

N

НОВ ПОТРЕБИТЕЛСКИ ИНТЕРФЕЙС.