бул. Братя Бъкстон 85

София

Национален телефон

0700 13 677

Daikin Emura

ИЗТЪНЧЕН ДИЗАЙН И АБСОЛЮТНО КАЧЕСТВО, ОСИГУРЯВАЩИ ПРЕВЪЗХОДНА ЕФЕКТИВНОСТ И КОМФОРТ

Енергийна ефективност (до):

 

N
Най-доброто от Тюлипс

ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНА ТЕРМОПОМПА DAIKIN ALTHERMA HT 3 R32

Bluevolution R32, трето поколение термопомпи ДайкинAltherma FLEX TYPE – серия на Daikin Altherma за жилищни сгради и колективни жилища.

Отопление, охлаждане и битова гореща вода в една ефективна система.

Серията на Daikin Altherma за жилищни сгради и колективни жилища е в състояние да предложи ефективно отопление (с висока температура на водата до 80°C), охлаждане и производство на битова гореща вода. Нейната забележителна ефективност (COP достига до 3.5) и се дължи на способността за оползотворяване на топлината, натрупана във външния въздух. Битовата гореща вода достига температура на бойлера до 70° C , а при охлаждане температурата на водата е до 5° C. Използването на тази система води до 30% намаляване на потреблението на първична енергия, 59% по-малко емисии на СО2 и 33% по-малко оперативни разходи в сравнение с инсталация с индивидуални газови котли.

Модулна система леснa за инсталиране
Едно или повече инверторни външни тела на термопомпата може да осигурят енергия за отопление или охлаждане на целия комплекс. Външните тела имат мощност от 23 и 45 kW, те извличат топлина от външния въздух и изпращат тази енергия за отделните вътрешни тела чрез хладилен агент R-410A. Може да се инсталират няколко външни тела за още по-големи мощности и площи.

Файлове за сваляне:

Компактният вътрешен модул на термопомпата се инсталира във всяко отделно жилище. Той получава топлинна енергия от централното външно тяло, повишава температурата с вторичния каскаден цикъл на термопомпата чрез хладилен агент R-134a и осигурява загряването (или охлаждането) на водата където е необходимо – за подовото отопление, радиаторите или конвекторите. Модулът включва и допълнителен 200-литров бойлер за битова гореща вода, с температура на водата от 70° C, като е в състояние да се осигури и гореща вода в обем от 400 литра при 40° C. На разположение са два типа вътрешни тела (6 и 9 кВт), като се гарантира оптимална ефективност за всеки размер на апартаментите. Вътрешните тела се управляват също инверторно, което подобрява комфорта и ефективността на системата.

Тръбната връзка между вътрешните и външните тела е с малък диаметър в сравнение с по-големите водопроводи, необходими в други системи, както и не е необходимо наличието на комин, а това е голямо предимство и улеснение за монтажа. Изграждането по височината на тръбния път (от покрива от външното тяло до най-ниското тяло на апартамента) може да бъде изпълнено до 50 метра дължина на тръбите. Вътрешните тела са тихи (40 децибела) и са с компактни размери и подходящи за монтаж в малки помещения.

Гъвкаво управление на системата

Всеки отделен апартамент разполага с интелигентен потребителски интерфейс и допълнителни жични и безжични термостати за всяка стая. Характеристиките включват контрол на стайна температура, външна температура, температура на топлата вода за радиатори, температура на подово отопление и така се осигурява най-комфортната стайна температура в зависимост и от метеорологичните условия. За увеличаване на ефективността на системата са възможни две различни зони на температурата на водата, например да се захрани подовото отопление с по-ниска температура и с по-висока температура – водата за радиаторите.