ТЕРМОПОМПИ DAIKIN ALTHERMA

ВИСОКО ЕФЕКТИВНИ СИСТЕМИ ТЕРМОПОМПИ Daikin Altherma

Идеални за постигане на перфектния микроклимат при най-ниска консумация на енергия.

гледай на цял екран |

YouTube

Тюлипс предлага на Вашето внимание термопомпи на термопомпената система от ново поколение за отопление и охлаждане на дома и офиса – Daikin Altherma. Тя се базира на инверторната технология и представлява гъвкава и изгодна алтернатива за отопление, климатизация и производство на топла вода за битови нужди (БГВ).
Термопомпи Daikin Altherma са уреди за бита, изключително лесни за монтаж, употребяващи единствено електрическа енергия и топлинния потенциал на въздуха в околната среда, без да се налага направата на скъпи сондажи или други приспособления.

ФАЙЛОВЕ ЗА СВАЛЯНЕ

 • Ценова листа Daikin Altherma

 • Каталог Дайкин Отопление

 • Каталог Термопомпи

ВИДОВЕ ТЕРМОПОМПИ

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТЕРМОПОМПА DAIKIN ALTHERMA?

Термопомпи Daikin Altherma позволява идеално съчетаване на слънчеви колектори в системата за подгряване на вода за бойлера.

Термопомпата извлича нискотемпературната енергия от околната среда и повишава температурата й за отопление на сградата. Ефективността на термопомпата обикновено се определя като коефициент на преобразуване на системата (COP), който е обикновено между 3 и 5. С други думи, извличането на топлина от възобновяеми енергийни източници изисква само 1 kW електрическа енергия, за да се генерират от 3 до 5 kW отоплителна мощност.

ОТЛИЧНА ЕФЕКТИВНОСТ, ДЪЛЖАЩА СЕ НА ИНВЕРТОРНАТА ТЕХНОЛОГИЯ. Коефициентът на преобразуване на енергията (COP) на термопомпата Daikin Altherma в голяма степен се дължи и на използваната инверторна технология. Вграденият в системата честотен преобразувател управлява скоростта на въртене на компресора в зависимост от топлинния товар. Поради това системата рядко работи на пълна мощност и клиентите ви плащат само за енергията, която действително им е необходима. Външното тяло е компактно и не изисква разпробиване или вкопаване, което го прави лесно за монтаж в къщи и апартаменти. Това тяло извлича топлина от околния въздух и повишава температурата на хладилния агент до ниво, достатъчно за осигуряване на отопление. След това тази топлина се предава чрез тръбопроводите с хладилен агент на вътрешното тяло, което се предлага като подово или стенно тяло. Тук топлината (до 55°C) се подава към подовото отопление, термопомпените конвектори, нискотемпературните радиатори или обикновените вентилаторни конвектори и системата за битова гореща вода. Ако се избере вариант с възможност и за отопление, и за охлаждане, вътрешното тяло може също така да понижава температурата на водата, за да внася освежаваща прохлада в помещенията.

Daikin Altherma е интелигентна система и работи напълно сама и автоматизирано. Няма нужда от никакво обслужване! Освен това не използва, газ или други вредни вещества, което намалява опасностите, свързани с тях. Още повече, не Ви трябва газова връзка или резервоар. Без риск от интоксикация, миризми или замърсяване от протекли резервоари. С жичния или безжичен стаен термостат*, желаната температура може да се регулира лесно, бързо и удобно. Той позволява по-точно измерване, като по този начин Вашите клиенти могат да регулират нивото на комфорт оптимално и още по-енергийно ефективно.
Когато тази функция е активна, заданието за температурата на водата на изхода на системата зависи от външната температура. При ниска външна температура заданието за температурата на водата на изхода на системата се повишава, за да се отговори на нарасналата потребност от топлина за жилището. При по-топло време температурата на водата на изхода от системата се понижава, за да се пести енергия.
Термопомпа Daikin Altherma е практично решение и за битова гореща вода. Водата в резервоара за съхранение първоначално се затопля от топлинна енергия от външния въздух, благодарение на връзката с вътрешното тяло. Стандартният битов бойлер като изпълнение е емайлиран или от неръждаема стомана и се предлага в различни размери и капацитети.
За спестяване на още повече енергия при получаване на битова гореща вода, системата на Daikin Altherma може да се свърже към слънчева система. Високоефективните колектори преобразуват изцяло късовълновото излъчване на Слънцето в топлина в резултат на своето изключително селективно покритие. Колекторите могат да се монтират върху керемидите на покрива.
Термопомпите Daikin Altherma черпи топлина от въздуха. За монтажа не е необходимо да се извършват дейности за къртене. И външното, и вътрешното тяло са с компактни размери. Външното тяло може лесно да се постави извън всяка сграда, включително апартаменти. Без пламъци или пушеци, няма нужда от комин или постоянна вентилация в стаята, където е инсталирано тялото на Daikin Altherma.

С ТЕРМОПОМПЕНАТА СИСТЕМА
ДАЙКИН АЛТЕРМА

 • консумацията на енергия намалява;
 • излъчването на топлина е оптимално;
 • комфортът се увеличава.

Свържете се с нас, за да отговорим
на Вашите конкретни запитвания!

Национален номер: 0700 13 677

Контакти

* на цената на един градски разговор

ОБЩ ПРЕГЛЕД НА СИСТЕМАТА

ВИЖТЕ DAIKIN ALTHERMA В ДЕЙСТВИЕ

 • ВЪНШНО ТЯЛО

 • ВЪТРЕШНО ТЯЛО – ХИДРОБОКС

 • БОЙЛЕР

 • ЛЕСНО УПРАВЛЕНИЕ

 • НИСКИ ЕМИСИИ НА CO2

ВЪНШНО ТЯЛО

Стандартно до -20° външна температура.
Компактно, издръжливо на атмосферните условия и лесно за монтиране;
Съдържа задвижван с инвертор компресор, който осигурява енергийна ефективност и прецизно регулиране на температурата;

Работен обхват на термопомпата: отопление и гореща вода за битови нужди до -25°C външна температура (в зависимост от избраното тяло).
външното тяло извлича свободната топлина от околния въздух и повишава температурата му. Тази увеличена топлина след това се предава през хладилен кръг към вътрешния хидробокс.

ВЪТРЕШНО ТЯЛО – ХИДРОБОКС

Предлагат се два варианта: подов монтаж (EKHV*) и стенен монтаж (EKHB*). И двата се предлагат като модел само за отопление или като модел за отопление и охлаждане вграден спомагателен електрически нагревател, който се използва при много ниски външни температури или като заместващ вариант при неизправност на външното тяло.

2 спирателни вентила за свързване на входната и изходната тръба за водата.
Компактен и лесен за монтиране: всички компоненти са предварително сглобени; осигурен е лесен достъп до всички части. Монтирането на стена е съпоставимо с това на обикновен газов котел.

БОЙЛЕР

EKHTS – БОЙЛЕР ЗА БИТОВА ГОРЕЩА ВОДА

Предлага се с вместимост 200 и 260 литра;
Ефикасно подгряване: от 10 °C до 50 °C само за 60 минути*;
Топлинните загуби са сведени до минимум благодарение на висококачествената изолация;
На необходимите интервали водата се нагрява до 60 °C или повече, за да се предотврати риска от развитие на бактерии.

EKHWS/EKHWE – БОЙЛЕР ЗА БИТОВА ГОРЕЩА ВОДА

Хигиенично изпълнение от неръждаема стомана (EKHWS) или емайлирана стомана (EKHWE) в комбинация със стенна и моноблок система за отопление;
Предлагат се 3 размера: 150, 200 и 300 литра;
Водонагревателите от неръждаема стомана имат 40 мм топлоизолация от материал, който не съдържа хлор-флуор-въглеродни съединения (полиуретан), а при емайлираните водонагреватели дебелината на топлоизолацията е 50 мм;
Съдържа 2 нагревателни елемента: топлообменник в долната част, през който се пропуска гореща вода от вътрешното тяло и помощен електрически нагревател с мощност 3 кВт в горната част;
Предвиден е и температурен сензор, чрез който вътрешното тяло управлява трипътен вентил и/или нагревател за бързо затопляне;

ЛЕСНО УПРАВЛЕНИЕ

Зависима от водата плаваща точка за настройка.
Когато тази функция е активна, заданието за температурата на водата на изхода на системата зависи от външната температура. При ниска външна температура заданието за температурата на водата на изхода на системата се повишава, за да се отговори на нарасналата потребност от топлина за жилището. При по-топло време температурата на водата на изхода от системата се понижава, за да се пести енергия.

НИСКИ ЕМИСИИ НА CO2

Термопомпи Daikin Altherma не произвеждат директни емисии на CO2;

Забележителната енергийна ефективност на системата Altherma – термопомпи идва от уникалната комбинация между високо ефективния инвертор на Daikin термопомпи и възможността за вариране на настройките на температурата, което позволява системата да бъде нагодена прецизно към моментните нужди от топлина или охлаждане на сградата.

ДРУГИ ТЕРМОПОМПЕНИ СИСТЕМИ

Оставаме на разположение, за да отговорим на Вашите конкретни запитвания,
които можете да адресирате до нашите инженер – специалисти:

инж. ИВАН ШИШКОВ
GSM 0885 158 141
shishkov@tulips.bg
ИВАЙЛО СТОИЛОВ
GSM 0885 158 016
stoilov@tulips.bg
инж. РАДОСЛАВ ШОПСКИ
GSM 0887 893 594
r.shopski@tulips.bg
инж. ПЛАМЕН ИВАНОВ
GSM 0884 590 616
p.ivanov@tulips.bg