бул. Братя Бъкстон 85

София

Национален телефон

0700 13 677

Daikin Emura

ИЗТЪНЧЕН ДИЗАЙН И АБСОЛЮТНО КАЧЕСТВО, ОСИГУРЯВАЩИ ПРЕВЪЗХОДНА ЕФЕКТИВНОСТ И КОМФОРТ

Енергийна ефективност (до):

 

N
Най-доброто от Тюлипс

ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНА ТЕРМОПОМПА DAIKIN ALTHERMA HT 3 R32

Bluevolution R32, трето поколение термопомпи ДайкинСтоманени панелни радиатори KORADO

KORADO са отоплителни тела с естествено движение на въздух около техните повърхности.

Файлове за сваляне:

Произвеждат се в единично, двойно или тройно панелно изпълнение. Тяхната основна отоплителна повърхност се състои от оформен панел с хоризонтално и вертикално оформени канали. За повишаване на топлинната мощност при някои типове от вътрешната страна на панела е заварена допълнителна  отопляваща повърхност /конвектор/.

 

 

Панелът се състои от два пресовани листа от стоманена ламарина, които вертикално са свързани  с точкови, а по всички краища с шевни електросъпротивителни заварки. Използва се студено валцована стоманена ламарина с ниско съдържание на въглерод.

ПРИЛОЖЕНИЕ

“Панелните отоплителни тела RADIK”

Панелните отоплителни тела RADIK са предназначени за монтаж в отоплителни системи на централно водно отопление на сгради с максимално допустимо експлоатационно налягане 1,0 MPa, в които като топлопреносима материя се използва вода или водни разтвори с максимално допустима експлоатационна температура 110 °C. Предназначени са за едно тръбни и две тръбни отоплителни системи с принудителна, а някои и със самоволна циркулация. Характеристиките  на топло-преносителя задължително  отговарят на нормата ČSN 07 7401. Ниското съдържание на вода в отоплителното тяло позволява  гъвкава реакция на отоплителната система при необходимост от топлина в отопляваното  помещение  и ефективна терморегулация.
“Панелните отоплителни тела RADIK PLAN и VERTIKAL” Панелните отоплителни тела RADIK PLAN и VERTIKAL със своята конструкция имат за цел подобряване на дизайна и цялостното решение на отоплителното тяло в интериора на помещението и са инспирация за взискателните клиенти и битовите архитекти.
“Панелните отоплителни тела RADIK HYGIENE”

Панелните отоплителни тела RADIK HYGIENE са конструктивно пригодени за инсталиране и експлоатация  в помещения с високи изисквания за хигиена и чистота. Тези тела са тествани в акредитирана лаборатория и имат хигиенна атестация за използване в здравеопазването и други подобни сфери.

МОДИФИКАЦИИ

Панелните отоплителни тела RADIK се произвеждат в шест основни изпълнения, от които произлизат отделните модели. Основният вид на панелните отоплителни тела RADIK:

 •     Изпълнение KLASIK – отоплителни тела със странични изводи и гофриран преден панел
 •     Изпълнение VENTIL KOMPAKT – отоплителни тела с вградена вътрешна свързваща тръба и вентил, с долни  нипели и гофриран преден панел
 •     Изпълнение PLAN – отоплителни тела със странични изводи (изпълнение KLASIK ) или с изводи отдолу (изпълнение VENTIL KOMPAKT ) и с гладък  преден панел
 •     Изпълнение VERTIKAL – отвесно ориентирани отоплителни тела без вентил  с долно централно свързване и гладък  или гофриран челен  панел
 •     Изпълнение MM – отоплителни тела без вентил  с долно централно свързване и гофриран преден панел
 •     Изпълнение HYGIENE – отоплителни тела без конвектор, странични капаци  и горни решетки, със странични изводи или с изводи отдолу и с гладък  преден панел

 

Типове модели и комбинации

Модели/означение Брой панели Брой конвектори
Тип 10 1 0
Тип 11 1 1
Тип 20 2 0
Тип 21 2 1
Тип 22 2 2
Тип 30 3 0
Тип 33 3 3

ТЕХНОЛОГИЯ НА БОЯДИСВАНЕ

Използваната технология гарантира основната цел:

 •     да се осигури дълготрайна устойчивост срещу  корозия и механична устойчивост;
 •     качествено крайно покритие;
 •     хигиенична безвредност на повърхността на отоплителното тяло.

Повърхностното покритие на панелните отоплителни тела се извършва в три основни фази:

 •     Подготовка на стоманената повърхност – състои  се от обезмасляване, фосфатиране и измиване в три фази.
 •     Нанасяне на грунда  – използва се прогресивна технология на катафорезно потопяване (KTL). Слоят на грунда има достатъчна дебелина и на най- критичните места. Окончателните антикорозионни, адхезни, механически и химически характеристики KTL боята  придобива в пещта за изпичане. Тази фаза  от повърхностното покритие има решаващо значение за дълготрайността на отоплителното тяло.
 •     Нанасяне на горния слой на боята  – използва се епокси-полиестерна боя, която се нанася с помощта на автоматични пръскащи пистолети в електростатичното поле  на кабина за прахово боядисване. След втвърдяването в пещта и последвалото охлаждане повърхностното покритие на отоплителното тяло е завършено.

Повърхностното покритие на отоплителните тела се извършва с максимална грижа  за околната среда, както по време на производството, така и при тяхното  използване.

Основният цвят на боята  е бял RAL 9016. По специална поръчка могат да бъдат  доставени отоплителни тела с други цветови решения съгласно мострата с цветове.