DAIKIN URURU SARARA

ПЪРВИЯТ В СВЕТА КЛИМАТИК СПЛИТ СИСТЕМА,
КОЙТО ОВЛАЖНЯВА И ИЗСУШАВА БЕЗ ВЪНШЕН ИЗТОЧНИК НА ВОДА.

ЕДИНСТВЕН ПО РОДА СИ!!!

Енергийна ефективност:

  • Охлаждане, отопление, пречистване на въздуха, вентилация, овлажняване и изсушаване на въздуха в едно тяло;
  • Автоматично почистване на въздушния филтър;
  • 3-зоновото интелигентно око насочва въздушния поток далеч от хората, за да се намалят директните течения;
  • 3D въздушен поток гарантира, че чистия въздух достига дори най-далечните ъгли на помещението.

ПРЕДИМСТВА

econo mode3 area intelligent eye_groenenergy saving during standby modecomfort modepowerful modeauto cooling-heating changeoverwhisper quietindoor unit silent operationoutdoor silent operationcomfortable sleeping mode3-Dvertical auto swinghorizontal auto swingauto fan speedfan speed stepsururu-humidificationsarara-dehumidificationflash streamertitanium apatite24 hour timerinfrared remote controlOnline_controller_blue_pictoauto-restartself-diagnosis

Това е единственият климатик на пазара, който ще ви предостави мека топлина през зимата и лека, ненатрапчива струя на охлаждане през лятото.

Daikin са създали единствения по рода си климатик с възможност за вентилиране с пресен въздух, контрол на влагата в помещението и вградено пречистване на въздуха чрез системата на Daikin-Flash Streamer и много висок COP.

В този климатик е вложено много при неговото проектиране до най-малкия детайл, технологията му е много по-обмислена за разлика от който и да е друг климатик. При режим на отопление при -20 градуса той е в състояние ефективно да нагрява въздуха, но най-важното – възможността за вентилация през зимата (без инсталиране на системи за вентилация) с един климатик.

DAIKIN URURU SARARA съчетава множество иновативни характеристики, които предлагат на крайния потребител целогодишно пълен контрол на температурата, влажността и вентилацията на непосредствената му среда.

Характеристики на климатици Daikin Ururu Sarara:

Инверторната технология, разработена от Daikin, е истинско нововъведение в сферата на климатизацията. Принципът е прост: инверторите регулират използваната мощност според реалната необходимост. Нито повече, нито по-малко. Тази технология ви осигурява две конкретни ползи:

  • Комфорт –  иновационната инверторна технология на Daikin, регулира капацитета според зададените параметри, като следи и се адаптира към околната температурна среда. Инверторът намалява стартовото време на системата, като по този начин се достига по-бързо до необходимата стайна температура, а след това се грижи да я поддържа постоянна, с минимален разход на енергия;
  • Енергийна ефективност – тъй като инверторът следи и регулира околната температура винаги, когато е необходимо, разходът на електроенергия спада с 30% в сравнение с традиционната (неинверторна) система на включване/изключване!

Точните нива на влажност играят съществена роля за постигане на приятен микроклимат в помещението. Относителна влажност (отн. вл.) 50 % при температура 22°С позволява на обитателя да се чувства топло, докато отн. вл. 20% при 28°С може да остави обитателя с чувство за студ. В допълнение правилното ниво на влажност може не само да подобри комфорта в помещението, то може също така да предотврати изсушаването на кожата и възпалението на гърлото.

Овлажняването се постига по време на режима на отопление чрез вграден елемент във външното тяло, който извлича влагата от заобикалящия въздух, без да има нужда от външен източник на вода. След предаването му към вътрешното тяло, овлажненият въздух се подава равномерно в цялото пространство на помещението, избягвайки с това застояване на въздуха при тавана и сухота на ниво под.

Доколкото овлажняването има благоприятни въздействия върху нивата на комфорт, така е и с изсушаването. През лятото високата степен на влажност на заобикалящия въздух, дори при умерени температури, може да предизвика усещане, че помещението е горещо и задушно. Ururu Sarara обаче намалява вътрешната влажност, без да влияе на температурата в помещението, като смесва сух хладен въздух с топъл въздух, за да се получи приятен сух въздух (подгряващо изсушаване). Тази функция предотвратява преохлаждането и ще се оцени особено от чувствителни към студ лица. Ако температурата в помещението стане твърде висока, Ururu Sarara намалява нивото на влажност, намалявайки също така и температурата (охлаждащо изсушаване).
Daikin Ururu Sarara е уникален сред жилищните климатици по това, че позволява помещение от 26 m2 да бъде вентилирано със свеж въздух за по-малко от 2 часа, без да има нужда да се отварят прозорците. Освен това температурата на постъпващия въздух се регулира до необходимото ниво, избягвайки с това каквито и да са топлинни загуби. Вентилацията може също така да бъде инициирана, докато обитателите са извън къщата, а тъй като приточният вентилатор е разположен върху външното тяло, процесът на вентилация е безшумен.
Постъпващият външен въздух се пречиства на две степени – първоначално във външното тяло и отново във вътрешното тяло. Отпадъчните газове и неприятните миризми се разлагат и отстраняват от външния въздух, преди той да премине към вътрешното тяло, където се филтрира от прах и полени и допречиства от миризми във фотокаталитичен филтър. И накрая той се подлага на обработка във „Flash Streamer” – патентован от Daikin и вграден в най-новите му въздухоочистители, който разгражда останалите формалдехиди, вируси, плесени и т.н.
Европа постави предизвикателни екологични цели до 2020 година. В съответствие с тези цели, от 2013 г. ще се изисква по-точно измерване на реалната енергийната ефективност на системите. Тази директива за еко-дизайн определя идеята за Сезонна ефективност, показва колко ефективно работи даден климатик през целия отоплителен или охладителен сезон вместо да се измерва при номинални условия (EER). От 2013 г. трябва да бъде публикуван SEER на системите. Daikin е начело на пътя към по-енергийно ефективни решения за климата и активно допринася за развитието на методологията на еко-дизайн чрез споделяне на опит и технически познания. Daikin е първият производител, който публикува SEER за битови и търговски приложения и първият, който интегрира принципите на еко-дизайна в лекия търговски сегмент, като пусна на пазара гамата Sky Air®, оптимизирана за сезонна ефективност.
DAIKIN URURU SARARA използва 4 самостоятелни двигателя за прецизно насочване на въздушния поток. Двигател на челния панел с приплъзващ механизъм, двигател на хоризонталните въздушни клапи и два независими един от друг двигателя на вертикалните клапи. Прибавете към това инверторния двигател на вентилатора с прорязани лопатки и 7 степени за регулиране на въздушния дебит и ще добиете реална представа за уникалните технологии интегрирани в този единствен по рода си климатик.
Режимът “приятен сън” (“Comfort sleep mode”) адаптира стайната температура, за да се отговори на нощните колебания на телесната температура. Това се постига с намаляване на стайната температура с 2°С в продължение на 3 часа и след това бавното й връщане до първоначалната настройка 1 час преди времето за събуждане.
Херметично запечатан суинг, патент на DAIKIN!
В допълнение към моносплит версията на Ururu Sarara Daikin също така предлага мултисплит версия на Ururu. С тази система можете да комбинирате 2 вътрешни модела с едно външно тяло.