бул. Братя Бъкстон 85

София

Национален телефон

0700 13 677

Daikin Emura

ИЗТЪНЧЕН ДИЗАЙН И АБСОЛЮТНО КАЧЕСТВО, ОСИГУРЯВАЩИ ПРЕВЪЗХОДНА ЕФЕКТИВНОСТ И КОМФОРТ

Енергийна ефективност (до):

 

N
Най-доброто от Тюлипс

ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНА ТЕРМОПОМПА DAIKIN ALTHERMA HT 3 R32

Bluevolution R32, трето поколение термопомпи ДайкинПЕЛЕТНИ КАМИНИ DA VINCI

 

ПРЕДНАЗНАЧЕНА ЗА ОТОПЛЕНИЕ НА ЕДНОФАМИЛНИ КЪЩИ, АПАРТАМЕНТИ , ОФИСИ, ПРОИЗВОДСТВЕНИ ХАЛЕТА И ДРУГИ ПОДОБНИ ОБЕКТИ С ТОПЛИННИ ЗАГУБИ ОТ 5 ДО 25 KW

 

Уредите с търговска марка “Да Винчи” използват най-съвременни компоненти, като вентилатори, мотор-редуктори и микропроцесорни системи за управление.

Конструцията е проектирана за максимално отнемане на топлината от изгарянето на пелетите и отдаването й във водата. Същевременно е помислено и за удобството при почистване и сервизно обслужване.

Модерният и ергономичен дизайн подхожда на всякакъв тип обстановка и жилище.

Всички тези качества на уредите Da Vinci са причината те да намират вече десет години място на пазарите, както в България, така и в Македония, Сърбия, Италия, Гърция, Германия, Естония и Великобритания.

Пелетите, които се използват за гориво на уредите Da Vinci, представляват пресовани дървени стърготини във формата на цилиндър с размери диаметър 6 или 8 мм и дължина до 30 мм

Тези размери позволяват на процеса да бъде автоматизиран!

Ценова листа

Брошура

Пелетни камини Da Vinci са съвместен българо – италиански прoект. Те са разработка на водещи български и италиански специалисти, снабдени са с италианска блок – схема на управление на горивния процес и благодарение на качеството, функционалността и цената си се наложиха на българския и европейския пазар.

Произвеждат се с водна и въздушна риза в следните модели – 14kw, 18kw, 22kw. Предлагат се без облицовка (в цвят по желание на клиента) и облицовани от врачански камък, мрамор и гранит.
Пелетите се поставят в бункер, намиращ се в пелетната камина, и посредством шнек автоматично се подават в горивната камера. Изгарянето на пелетите е с к.п.д. 85%. За работа на пелетната камина не е необходим комин с тяга, а само въздуховод, отвеждащ газовете в околното пространство.
Благодарение на LCD дисплея вие можете да контролирате автоматично времето за подаване на горивото и температурата необходима за вашия уют.

Пелетни камини Da Vinci са компактни, лесни за инсталиране, с модерен дизайн, осъществяват бързо пренасяне на топлина и създават неповторим комфорт във вашия дом.

Пелетни камини Da Vinci са съвместен българо – италиански прoект. Те са разработка на водещи български и италиански специалисти, снабдени са с италианска блок – схема на управление на горивния процес и благодарение на качеството, функционалността и цената си се наложиха на българския и европейския пазар.

Описание

Пелетни камини DA VINCI са разработени и произведени съгласно последните съвременни концепции за отопление с биомаса, щадящи в максимална степен природата и околната среда и едновременно с това улесняващо потребителя, предвид високата калоричност за единица обем на горивото, удобното му пренасяне, минималното количество сажди и пепел при горенето и не на последно място – отделянето на минимални количества вредни газове при изгарянето, а също и екологично чистото му производство.

Пелетните камини Da Vinci Ви осигуряват топлинен комфорт при минимално време за обслужване. Те са разработени преимуществено за използване в условията на градска среда, където пренасянето и изгарянето на дърва или въглища е неудобно, трудоемко или замърсяващо. Горивният процес протича автоматично, без да изисква непрекъснат надзор и/или зареждане. Управлението и поддържането на горивния процес се извършва с помощта на вградена микрокомпютърна система, захранвана от електрическата мрежа и консумираща незначително количество електроенергия

Камината е съвременно, високоефективно и екологично чисто средство за изгаряне на пелети (пресовани дървени стърготини). Отоплителната система е с принудителна циркулация на отоплителната вода и позволява използването както на отворени, така и на затворени разширителни съдове.

Технически характеристики

Модели

Пелетните камини “Dа Vinci“ се произвеждат в три типоразмера с различна мощност:

  • AV 140 AIR (малка – 14 kW )
  • DV 140 HIDRO (малка – 14 kW )
  • DV 180 HIDRO (средна – 18 kW)
  • DV 220 HIDRO (голяма – 22 kW)
  • DV 250 HIDRO (голяма – 25 kW)

Двата последни типоразмера имат едни и същи външни габарити. Действието и начинът на управление и използване на трите модела е еднакъв.

Гориво

Основното гориво, което използва камината, са пелети, но могат да се използват също и сухи костилки, както и изсушена царевица. Костилките и царевицата могат да се изгарят в малки относителни количества, максимум до 15 % от масата на основното гориво и задължително смесени с него.

"ПРИМЕР ЗА ИНСТАЛИРАНЕ КЪМ СИСТЕМА С ОТВОРЕН РАЗШИРИТЕЛЕН СЪД"