бул. Братя Бъкстон 85

София

Национален телефон

0700 13 677

Daikin Emura

ИЗТЪНЧЕН ДИЗАЙН И АБСОЛЮТНО КАЧЕСТВО, ОСИГУРЯВАЩИ ПРЕВЪЗХОДНА ЕФЕКТИВНОСТ И КОМФОРТ

Енергийна ефективност (до):

 

N
Най-доброто от Тюлипс

ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНА ТЕРМОПОМПА DAIKIN ALTHERMA HT 3 R32

Bluevolution R32, трето поколение термопомпи ДайкинГОРЕЛКИ НА ОТРАБОТЕНО МАСЛО – KROLL

 

УНИВЕРСАЛНИ ГОРЕЛКИ НА ОТРАБОТЕНО МАСЛО, РАСТИТЕЛНИ, ЖИВОТИНСКИ И МИНЕРАЛНИ МАСЛА

ПРОИЗВОДИТЕЛ: KROLL ГЕРМАНИЯ

Предимства на универсалната горелка, която работи с различни видове масла

Горивата и тяхното природосъобразно рециклиране

Без съществена преработка могат да се употребяват като горива минерални, животински и растителни масла. Няма нужда от специални инструменти и уреди. С обикновен ръчен ключ се настройва температурата на подгряване и въздуха за горене на различните горива:

  • Рапицово олио
  • Палмово масло
  • Олио и масла от фритюрници
  • Животински мазнини
  • Минерални масла
Технически данни KG/UB 20-PK KG/UB 20 KG/UB 55 KG/UB 70 KG/UB 100 KG/UB 150 KG/UB 200
Мощност – kW 14-24 26-40 37-54 56-81 81-100 93-147 131-187
Разход на гориво – Kg/h 1.4-2.3 2.5-3.9 3.6-5.2 5.4-7.8 7.8-9.6 8.9-14.1 12.7-18

 

Растителните масла придобиват все по-голямо значение поради покачването на цените на нефта. Енергийната стойност  е много близка до тази на нафтата. Растителните масла са възобновяеми източници, СО2 неутрални и не съдържат нито сяра, нито тежки метали.

Икономичност:

Когато се ползват минерални масла, горивото Ви е безплатно, тъй като това е отпаден продукт. Селскостопански предприятия могат да добиват горивото сами, без да закупуват гориво.  За оборудването не са необходими големи разходи и спрямо нарастващите цени на горивата, си заслужава инвестицията.

Технически показатели – начин на работа

Разпръскването на горивото става при компресиран въздух и в сравнение с ниските налягания се използват по-големи дюзи. Това предотвратява възможността да се замърсяват от  гъстотата на маслата. Една външна помпа засмуква горивото от резервоар за дневна дажба и го нагнетява безпроблемно дори и на по-дълги разстояния в резервоара на горелката. Тук горивото се филтрира и подгрява. Тази предварителна подготовка е необходима, за да се осигури едно постоянно качество на запалването и горивния процес.

Сигурност

Термичните и механичните елементи на корпуса предпазват горелката надеждно от прегряване и неприятни течове. Горелката е сертифицирана и изпитана за безопасна работа по немския стандарт TUV и отговаря на строгите предписания за предпазване от вредни емисии.