Daikin Emura

ИЗТЪНЧЕН ДИЗАЙН И АБСОЛЮТНО КАЧЕСТВО, ОСИГУРЯВАЩИ ПРЕВЪЗХОДНА ЕФЕКТИВНОСТ И КОМФОРТ

Енергийна ефективност (до):

 

N
Най-доброто от Тюлипс

ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНА ТЕРМОПОМПА DAIKIN ALTHERMA HT 3 R32

Bluevolution R32, трето поколение термопомпи ДайкинИнверторна технология на Daikin: За ефективен, надежден и икономически ефективен контрол на климата

http://www.daikinpress.com/pressrelease.php?c=bg&press_id=20130626MRREX4YK_bg

Брун ам Гебирге, Май 2013 – Инверторната технология на Daikin е истинско нововъведение в областта на климатизацията. Инверторно-контролираните климатични системи са високо ефективни, съобразени с последното европейско законодателство и могат да помогнат за намаляване на сметките за енергия за домакинствата, без компромис по отношение на нивата на комфорт.
Инверторният контрол е доказана технология и се използва в климатичните системи на Daikin от 1990. Тя подобрява ефективността и може да доведе до 30% по-малко консумирана енергия в сравнение с не-инверторно контролираните системи. Инверторната технология използва променлива скорост на компресора, за да регулира непрекъснато климатичната система, така че да поддържа желаната температура, почти по същия начин, както и водач на автомобил непрекъснато коригира мощността на двигателя с помощта на педала на газта, за да поддържа средна скорост.
Не-инверторните климатични системи, от друга страна, регулират температурата чрез включване и изключване на компресора. Не-инверторната кола би ускорила многократно до 160 км/ч и рязко ще спре в следващата минута, за да се постигне средна скорост от 80 км/ч, което ще бъде изключително неприятно за пътниците и не е много икономично.
В климатична система, инверторът намалява времето за стартиране на системата, така че определена температура се достига по-бързо. С премахването на резки промени в потреблението на енергия с ON/OFF системите, живота на компонентите може да бъде удължен, а разходите за експлоатация и поддръжка – намалени, с по-бърза възвръщаемост на инвестициите за потребителите.
Посрещайки изискванията на Европейското законодателство за енергийна ефективност
Инверторно-контролираните климатични системи отговарят на новото европейско законодателство за енергийна ефективност, въведено на 1 януари 2013. Директивата за Енергийно зависимите продукти определя минималните стандарти за енергийна ефективност за всички климатични системи, с мощност до 12 kW – обикновено тези, използвани за малки търговски сгради и домове.
Енергийната ефективност вече се измерва по-реалистично, като се вземат предвид сезонните промени и се отчита външната температура. Потреблението на енергия, когато системата е в режим на готовност или е изключена, или когато термостата е изключен, също се вземат предвид – отново отразяват по-добрите енергийни характеристики в реалния живот. Въведени са нови етикети, които показват “сезонна енергийна ефективност”, както и нивата на звукова мощност на климатиците.
Продукти, които не отговарят на минималните стандарти, вече не могат да бъдат внасяни в Европа или продавани от производителите. Ако са държани на склад от дистрибутор или търговец на едро, или очакват инсталация, могат все още да се продават по цялата верига на доставки. Въпреки това, докато все още са налични, не-инверторните системи ще се борят да посрещнат новото законодателство. Това ще означава, че в рамките на няколко месеца не-инверторните продукти се очаква да изчезнат от пазара.
Инверторно-контролираните системи, които се използват във всички климатични системи на Daikin за малки търговски сгради и жилища, продавани в България, работят оптимално през цялата година. Те отговарят на новото законодателство и дори на строгите ограничения за енергийна ефективност, идващи в сила през 2014 г., което ги прави идеален избор за климатичния контрол на Вашия дом.
За повече информация относно пълната гама от продукти на Daikin, моля посетете www.daikin.bg!
Daikin Europe N.V. е основен европейски производител на климатици, термопомпи и хладилна техника, с около 5500 служители в цяла Европа и 10 големи производствени съоръжения, базирани в Белгия, Чешката република, Франция, Германия, Италия, Холандия, Турция и Обединеното кралство. В световен мащаб, Daikin е известен със своя новаторски подход към разработването на продукти, ненадминато качество и гъвкавост на своите интегрирани решения. С опит повече от 50 години в проектирането и производството на отоплителни и охладителни технологии, Daikin е лидер на пазара в термопомпената технология. Daikin VRV и Daikin Altherma са най-продаваните термопомпени системи в Европа, с над 500 000 системи, доставени до момента.