Daikin Emura

ИЗТЪНЧЕН ДИЗАЙН И АБСОЛЮТНО КАЧЕСТВО, ОСИГУРЯВАЩИ ПРЕВЪЗХОДНА ЕФЕКТИВНОСТ И КОМФОРТ

Енергийна ефективност (до):

 

N
Най-доброто от Тюлипс

ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНА ТЕРМОПОМПА DAIKIN ALTHERMA HT 3 R32

Bluevolution R32, трето поколение термопомпи ДайкинDaikin представя нова серия конвектори за термопомпа с функция, която съчетава комфорт, отопление и ефективност

В добре изолираните нови жилища, съчетанието на подово отопление и радиатори с ниска температура на топлоносителя е едно от най-ефективните и рентабилни решения за отопление на пазара. Това решение, обаче, не е перфектното. Ниските температури на водата, които са важни за ефективността, са подходящи за подово отопление, но в стаите радиаторите трябва да бъдат големи, за да излъчват необходимото ниво на топлина при тези ниски температури на водата. Добавянето на вентилаторни конвектори не винаги е добър вариант, поради наличието на шум при работата на вентилаторите им. Освен това, радиатори нямат функция охлаждане и помещенията остават неохладени през лятото. За да се отговори на всички тези въпроси, Daikin обяви перфектното решение – нови конвектори за термопомпи с комбинирани функции.

Индивидуален контрол

Благодарение на това, че системата е комплексна, термопомпата осигурява оптимална температура на водата, за работата на двете – подовото отопление и конвекторите. Вместо да се командва чрез термостат в главното помещение на база температурата на изходящата вода, всеки конвектор може да бъде свързан директно към вътрешното тяло на термопомпата Altherma, където е интелигентният център на управление. Това позволява всяка стая да има топлина, когато е необходимо, независимо от състоянието на другите помещения. Освен това, за да се отчита температурата на околната среда, термопомпа може с интелигентното си управление да контролира температурата на връщащата вода в зависимост от подовото отопление, конвекторите или и двете. В зависимост от настройките и условията, тези функции увеличават ефективността с 25 до 40% с коефициент на преобразуване (COP) между 3 и 4.

Гъвкавост при монтажа

В условията на добре изолираните сгради, оптималното подаване на температурата на водата е 35 град. C, което е подходящо за подово отопление, както и за конвектори. Това е най-опростената инсталация. В други случаи, обаче, може да има необходмимост от две температурни зони, например, зона с 35 град. С на водата за подово отопление и зона с 45 град. C към конвекторите. При тези условия отново се осигурява оптимална температура на топлоносителя, като се използвате оптимизираната система на връщащите температури на водата.

Възможността да разполагате с две зони на температурата на водата увеличава гъвкавостта по отношение на охлаждането. Ако обаче става дума за обновяване на стари инсталации, които не позволяват инсталирането на тръба за отстраняване на конденза при охлаждане, може да бъде избрано едно-единствено решение за една зона с 18 град. С температура на водата, безопасно изпратена към двата елемента – подовото отопление и конвекторите, без никакъв риск от кондензация. Ако е възможно инсталиране на кондензна тръба, може да се приложи решение с две температурни зони – 18 град. С до серпентините на подовото отопление и 7 град. С например към конвекторите.

Термопомпените конвектори са в състояние да отделят необходимите нива на топлина при ниски температури на водата, като се запазва малкия размер на отоплителното тяло. Конвекторите са в състояние бързо да загреят помещението и са почти безшумни (до 19 dBA), което ги прави и идеални за спални помещения. Удобното дистанционно управление за всеки конвектор позволява лесно управление на тялото, включително по стайна температура, скорост на вентилатора, автоматичен или нощен режим, бързо отопление или охлаждане и седмично програмиране.

Термопомпените конвекторни решения са оптимизирани за Daikin Altherma жилищни отоплителни системи, но естествено те ще работят перфектно и с други хидравлични системи за отопление или охлаждане с различни източници на топлина, като чилъри или пък отоплителни котли.