Daikin Emura

ИЗТЪНЧЕН ДИЗАЙН И АБСОЛЮТНО КАЧЕСТВО, ОСИГУРЯВАЩИ ПРЕВЪЗХОДНА ЕФЕКТИВНОСТ И КОМФОРТ

Енергийна ефективност (до):

 

N
Най-доброто от Тюлипс

ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНА ТЕРМОПОМПА DAIKIN ALTHERMA HT 3 R32

Bluevolution R32, трето поколение термопомпи ДайкинВодоохлаждащи агрегати „EWAQ ~ E-F-”

Водоохлаждащи агрегати „EWAQ ~ E-/F-” това е новата Daikin гама „EWAQ ~ E-/F-” с няколко спирални компресора, която предлага максимална ефективност и най-голямата охладителна верига на пазара

Брун ам Гебирге, май 2012 – Daikin Europe NV представи новата гама „EWAQ ~~ E-/F” водоохлаждащи агрегати с няколко спирални компресора, предназначена за абсолютна енергийна ефективност, включително версии клас A според Eurovent. Новата гама е с много ниски нива на шум, лесен монтаж и заема малко място на пода. Тя е съвместима с най-разпространените BMS* протоколи и има най-големия единичен хладилен кръг в момента на пазара на водоохлаждащи агрегати с няколко спирални компресора, което я прави идеалното решение за широк кръг от комфортни и технологични приложения.

Максимална енергийна ефективност с водоохлаждащи агрегати „EWAQ ~ E-/F-”

Гамата с водоохлаждащи агрегати с няколко спирални компресора „EWAQ ~ E-/F” е разработена с възможно най-високата енергийна ефективност. Особено важно за нейната производителност е високо ефективния кондензатор, изпарителните топлообменници, както и превъзходното логическо управление, което позволява да се оптимизира работата на компресора, скоростта на вентилатора и електронният терморегулиращ вентил. Налични са две версии на ефективност – стандартна и висока, като високата версия е с клас А на енергийна ефективност според енергийната класификация Eurovent (EERs по-големи от 3,1 във всички ситуации). Моделът с високата ефективност разполага с една от най-високите стойности на ефективност при частичен товар в своята гама (до 4.97).

Един или два хладилни кръга: най-големият единичен хладилен кръг на пазара

Новата гама е налична с един и два хладилни кръга. Версията с един кръг („EWAQ ~ E-”) – най-големият единичен кръг на пазара – може да се захранва от два или три компресора (от 173 до 336 kW), на „V” образна рамка, която заема изключително малко място на пода. Версията с два кръга („EWAQ ~ F-”) се захранва от четири до шест компресора (от 199 до 675 kW) на „V” или „W” – образна рамка.

Малко място на пода, лесен монтаж

При „V” образна рамка новата гама заема много малко място на пода в сравнение със своя клас. Освен това, интеграцията на допълнителния хидравличен модул не се нуждае от повече пространство за хидравличните компоненти (водна помпа, вентили и др.). Хидравличният модул е събран в рамките на агрегата, в мястото, което той заема на пода и водните помпи могат да се избират според инсталационните изисквания.

Гъвкаво приложение, разширен работен диапазон

Новата гама водоохлаждащи агрегати „EWAQ ~ E-/F-” поддържа всички видове тела: вентилаторни конвектори, охлаждаща касета и лъчисти панели. Агрегатите могат да се комбинират с частично или пълно рециклиране на топлина и множество допълнителни опции. Усъвършенстваният контролер, електронният терморегулиращ вентил и интелигентното управление на скоростта на вентилатора позволяват на агрегата да работи в екстремни условия на околната среда. „EWAQ ~ E-/F-” може да работи при пълно натоварване при околна температура до 45°C (до 52°C при частичен товар) през лятото, и до -18°C през зимата. Гамата на „EWAQ ~ E-/F-” се предлага при три нива на шум: стандартно, ниско и много ниско, правейки агрегатите подходящи за използване в приложения с изисквания към шума. Изключителен контрол, съвместим с всички системи за сграден мониторинг. Новите „EWAQ ~ E-/F-” серии са оборудвани с усъвършенстван MicroТech III контролер, който гарантира максимална ефективност и продължаване на работата, дори и в необичайни условия на работа. Поддържа се запис за работата на агрегата и контролерът спомага за автоматизацията и оптимизацията на системата. Контролерът MicroТech III осигурява лесен контрол на системните параметри и е в състояние да комуникира със системи за сградно управление, базирани на разпространените протоколи за BMS.

За повече информация относно водоохлаждащи агрегати „EWAQ ~ E-/F-” серии и пълната гама от водоохлаждащи агрегати на Daikin за комфортни и технологични приложения, посетете www.perfectcomfort.eu.

*BMS – системи за сградно управление