Дайкин високотемпературна термопомпа Алтерма е революционна термопомпена система на Daikin, тъй като може да подава температура до 80 градуса на водата към отоплителната инсталация.

Производство – Белгия

Термопомпата е на принципа въздух/вода и осигурява отопление и топла вода за битови нужди на жилища и апартаментни сгради. Системата се състоие от външно тяло, което е свързано с хладилен агент с вътрешното тяло. Термопомпеното вътрешно тяло може да бъде свързано с всички стандартни отоплителни системи, тъй като подава температура до 85 градуса на водата към инсталацията и може да осигури достатъчно висока температура за радиаторте и другите отоплителни тела в инсталацията.
Високотемпературната термопомпа Алтерма е подходяща за отопление на жилища и сгради с инсталации на подово или стенно отопление, конвекторни радиатори и алуминиеви или стоманени радиатори. Тя е изключително подходяща и единствена алтернатива за нискоенергийно отопление и нисък разход на гориво при ремонтиране на стари системи, особено в апартаменти и високи сгради, където е неудобно ползването на твърдо гориво и пелети.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ – ВИСОКОТЕМПЕРАТУРНА СТОЯЩ МОДЕЛ

Параметри Описание
Модификация: САМО ОТОПЛЕНИЕ
Модели: външно тяло ERRQ-A/ вътрешно тяло EKHBRD-A
Ел. захранване: 230V / 400V
Мощности: 6kW, 7kW, 8kW, 11kW, 14kW и 16kW
Вътр. тяло, работен диапазон отопление:
Вътр. тяло, работен диапазон отопление:
Външно тяло, работен диапазон отопление:
Външно тяло, работен диапазон за бойлер:
+25°C ~ +80°C
+45°C ~ +75°C
-20°C ~ +20°C
-20°C ~ +35°C
Разход на ел. Енергия: за отопление 1.26 – 3.83 kW
Размери, mm
външно тяло: (11kW,14kW,16kW):
вътрешно тяло:
1345/900/320
705/600/695
Водонагревател за монтаж в/у вътр. тяло: EKHTS200AC / EKHTS260AC
Параметри Описание

 

ВЪНШНО ТЯЛО:

ЕФЕКТИВНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕНЕРГИЯ ОТ ВЪЗДУХА

Daikin Altherma използва природен енергиен източник. Външното тяло извлича топлина от околния въздух и повишава температурата на хладилния агент до ниво, достатъчно за осигуряване на отопление. Топлината се предава до вътрешното тяло по тръбопроводите с хладилен агент.

ВЪТРЕШНО ТЯЛО:

СЪРЦЕТО НА СИСТЕМАТА DAIKIN ALTHERMA

Вътрешното тяло получава топлина от външното и допълнително повишава температурата, като нагрява вода до 80°C и я използва за водно отопление и за битови нужди. Уникалното двустъпално изпълнение на термопомпата на Daikin (едно стъпало във външното тяло и второ – във вътрешното) осигурява оптимален комфорт и в най-студените дни, без да е необходимо използване на спомагателен електрически нагревател.