соларни комплекти
АКЦИЯ ЛЯТО 2017

Слънчеви системи SONNENKRAFT

НИЕ НАПРАВИХМЕ НЕВЪЗМОЖНОТО

Защо и как можем да използваме слънчевата енергия?

ОКОЛНА СРЕДА

Слънчевата енергия не генерира замърсяване и не предизвиква неудобства за околната среда.

ИКОНОМИКА

Икономическите въпроси винаги играят важна роля. Идеята за създаването на свой собствен БЕЗПЛАТЕН източник на отопление, топла вода и електричество е привлекателна за повечето хора. И концепцията да Ви бъдат върнати пари за енергията в излишък, която сте произвели, също не е лоша идея!

НЕЗАВИСИМОСТ

Едно ефективно решение със слънчева енергия ще ви даде възможност да бъдете независими от вашия доставчик на електроенергия или да намалите значително разходите си за отопление и топла вода.
Слънчевата радиация доставя на земята огромни количества енергия. Тя се приема и абсорбира като топлинна и електрическа. Топлинната енергия от слънцето се използва най-често за затопляне на вода, която участва в отоплителни инсталации или за битови нужди. Слънчевата енергия се приема и абсорбира със слънчеви панели. Те са два вида: селективни (плоски) и вакуум-тръбни. Плоският селективен панел е много популярен поради широко разпространеното си производство и по-ниската цена. При повечето производители той е с много ниска енергийна ефективност и работи добре само при силно слънцегреене и най-вече през лятото. Другият недостатък при нискокачествените панели е, че те имат само 2 – 3 години трайност, след което стават неефективни и трябва да бъдат подменени.

Много малко фирми, като SONNENKRAFT – Австрия, могат да предложат високо-ефективен плосък селективен слънчев колектор. Дори при зимни условия и нормално слънцегреене той има почти същото поведение както през летните месеци. Sonnenkraft SKR500 Не се влияе от външните температури поради добрата термоизолация и производственото ноу-хау на конструкцията и при ясно и слънчево време може да развие температури над 100оС, а ако се спре принудително циркулационната помпа на системата, температурата в панела може да се повиши до 160-170оС. SONNENKRAFT препоръчва използването на плоския колектор за отопление и топла вода, поради по-доброто съотношение надеждност-мощност/цена, отколкото при вакуум-тръбния колектор.

Освен за подгряване на вода слънчевата енергия може да се преобразува в електрическа. Разликата в ефективността между двете системи до момента е голяма. Ако един кв. метър плосък колектор абсорбира около 1000-1100 Вата, то един фотопанел със същата площ произвежда около 160-200 Вата енергия.