На 28.май 2015 г. Тюлипс проведе традиционния си годишен семинар заедно със своите дистрибутори и партньори от цяла България и представители на DAIKIN Central Europe – Австрия и фирма Sonnenkraft – Австрия.

seminar-2015-snimka1

Презентациите на специалистите от Тюлипс бяха насочени към новостите в отрасъла и нововъведенията в продуктовите гами на фирмите Daikin и Sonnenkraft, като водещи теми на семинара бяха:
  • Иновации в продуктовата гама на DAIKIN Industries за 2015-та година за вътрешен климатичен комфорт;
  • Соларната енергия – 100% чиста и 100% безплатна, от SONNENKRAFT Австрия – марка Но.1 за слънчеви системи в Австрия, Испания, Швеция и лидер в Европа;

Семинарът откри Господин Michael Haas – Регионален Мениджър за България от Daikin Central Europe, който приветства гостите с „Добре дошли“ и представи накратко историята и постиженията на фирма Daikin в областта на климатизацията на сгради и жилища, както и успехите й с фирма Тюлипс за времето на партньорство от 2008-ма година насам.

Специалистите от фирма Тюлипс изложиха технически характеристики и предимства на новите продукти и нововъведения на DAIKIN.

seminar-2015-snimka3

Ето и някои от новостите:

Термопомпа DAIKIN Altherma – С ИНТЕГРИРАН СОЛАРЕН МОДУЛ БЕЗ АНАЛОГ НА ПАЗАРА – за отопление, охлаждане и БГВ. Лектор: инж. Пламен Иванов, фирма Тюлипс;

nova-seriq-vgraden-solaren-modul-daikin

daikin-altherma-bufer-bez-nalqgane

Буфер без налягане е в основата на Daikin Altherma – интегриран соларен уред

Какви са предимствата в технологията на буфера за БГВ?

Причина за най-висока ефективност на термопомпата

  • Позволява хигиенична БГВ подготовка при ниски температури на бойлера (50° C)
  • Много малки загуби в почивка (1.4 kWh на ден)
  • Свързване на много източници за топлина (например слънчева енергия)
  • Няма нужда от РС за БГВ-то и няма изхвърляне на гореща вода през предпазен клапан

Сигурност на крайния потребител

  • Винаги прясна топла вода с бойлер, по поръчка за Вас
  • Няма нужда от поддръжка
  • Няма утаяване в резервоара

Термопомпени чилъри от разделен тип – Чилъри на въздушно охлаждане с DC-inverter scroll компресори и DC-inverter вентилатори и отделен изпарител (хидробокс).

malki-termopompeni-chilari-scroll-invertor

novi-modeli-daikin-split-uredi

Голям интерес предизвика презентацията на инж. Tadej Mrak от Sonnenkraft за слънчевия колектор SKR500 на фирма Sonnenkraft – Австрия. Колекторът определено наподобява визията на мобилен телефон IPhone, защото няма външна рамка, която да държи колектора, а целият панел е 100% полезна площ за абсорбиране на слънчевата светлина и е вакуумиран върху алуминиева вана. Технологията е патент на фирмата и е единствен по рода си. Постига се най-висока ефективност спрямо другите марки на пазара и системите на Sonnenkraft предоставят над 80% покритие на нуждите от топла вода през всички сезони, както и до 50% подпомагане на отоплението със системите Sonnenkraft Comfort.

seminar-2015-snimka4

Друго постижение на Sonnenkraft с панелите SKR500 е изключителната лекота и бързина на монтажа, защото се предлага в комплект и система за окачване на всякакъв вид покрив и фасада.

Частта от презентациите с изпълнени обекти от Тюлипс, предостави повече информация за областите на влагане на продуктите, както и начина им на монтаж. Обектите бяха реализирани предимно с термопомпи от гамата Daikin Altherma – нискотемпературна, високотемпературна, хибридна термопомпа, както и обекти с централна климатизация на Daikin – VRV.

obekt-reduta

obekt-bezistena-qmbol
Сърдечно благодарим на всички участници в нашия семинар, както на гостите ни от фирмите Daikin и Sonnenkraft, така и на нашите дистрибутори и партньори от София и цялата страна и не на последно място и на хората, които се грижиха за добрата организация на събитието и за нашето настроение!